fbpx

Ucenicia la locul de munca. Precizari AJOFM

ucenicAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor informează tinerii și angajatorii cu privire la statutul uceniciei la locul de muncă.

 

02 Iunie 2013

14:03

Toți angajatorii care doresc să crească numărul muncitorilor pot face acest lucru și prin apelare la ucenicie. Legea care reglementează acest statut al muncitorului este nr. 279/2005 republicată.

Persoanele fizice eligibile trebuie să aibă între 16 – 25 de ani, iar durata contractului care poate fi semnat cu fiecare ucenic variază între 12 – 36 de luni.

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie la locul de munca, poate primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derularii contractului de ucenicie, pentru acel ucenic, o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurarilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare. La această dată cuantumul subvenției este în valoare de 300 RON.

se menționează în comunicatul trimis de AJOFM Bihor.

Informații suplimentare pot fi obținute de la sediul Agenției, Transilvaniei – 2, sau luând legătura cu Pavel Haragoș, telefon 0359. 800. 960, interior 132.

Ioana Mădălina Ștefănică