fbpx

Ultimul meci CSM Oradea – Gaz Metan Medias

csm oradea gaz metan mediasUltima întâlnire dintre CSM Oradea și Gaz Metan Mediaș va stabili cine va câștigă finala mică.

 

21 Mai 2013

16:53

Joi, 23 Mai 2013, cu începere de la orele 19:00 se va disputa pe Arena Antonio Alexe meciul decisiv al finalei mici dintre CSM Oradea și Gaz Metan Mediaș.
Dup─â primele dou─â jocuri ale luptei pentru bronz, scorul e 1-1, fiecare echipe fructific├óndu-╚Öi avantajul terenului propriu. CSM Oradea s-a impus ├«n meciul #1 cu 73 – 68, elevii lui Achim ced├ónd b─ât─âlia de la Media╚Ö cu 72 – 79, fiind a 12-a ├«nfrangere din istoria clubului or─âdean, din tot at├ótea partide disputate ├«n ora╚Öul de pe T├órnava Mare.

 

Or─âdenii au ├«nceput ca din pu╚Öc─â meciul #2 de la Media╚Ö, reu╚Öind s─â c├ó╚Ötige impozant primul sfert cu scorul de 30-22, din p─âcate ├«n urm─âtoarele dou─â sferturi a urmat o dec─âdere ╚Öi o lips─â de concentrare pe faza ofensiv─â, baschetbali╚Ötii no╚Ötri reu╚Öind ├«n 20 de minute de joc abia cu 1 punct mai mult dec├ót ├«n primul sfert. Ultima p─âtrime de joc a fost de-a dreptul dezam─âgitoare, doar 11 puncte ├«nscrise ╚Öi ceea ce la ├«nceput p─ârea un simplu joc de vacan╚Ť─â pentru ambele forma╚Ťii, s-a dovedit a fi o lupt─â deosebit de aprig─â, ├«n special ├«n repriza secund─â.

 

Cel mai bun marcator al or─âdenilor ├«n meciul de la Media╚Ö a fost Daniel Dillon, autor a 18 puncte, 5 recuper─âri ╚Öi 3 pase decisive, australianul termin├ónd partida cu un indice de +19 la eficien╚Ť─â. Daniel continu─â forma excelent─â ar─âtat─â ├«n play-off, el fiind cel mai bun marcator al lui CSM ╚Öi ├«n 3 din cele 4 partide din semifinala cu Asesoftul.

 

La Media╚Ö small-forward-ul Deven Mitchell a fost cel mai bun juc─âtor, americanul termin├ónd partida ├«n double-double, al doilea stagional, av├ónd 12 puncte ╚Öi 10 recuper─âri. De men╚Ťionat c─â Mitchell nu a jucat ├«n primul meci al finalei mici disputat Joi la Oradea, el av├ónd statutul de ÔÇ×al 7-lea strainÔÇŁ, fiind l─âsat ├«n afara lotului din motive tactice de antrenorul Marcel Tenter.

 

La capitolul dezam─âgiri ├«n meciul #2, remarc─âm un nou meci ├«n care concentrarea n-a fost punctul forte al lui Milos Pesic, care a reu╚Öit incredibila performan╚Ť─â de a acumula 8 posesii pierdute ├«n 33 minute de joc, fapt care i-a alterat semnificativ indexul de eficien╚Ť─â, doar +1, ├«n ciuda celor 14 puncte reu╚Öite de extrema s├órb─â. Un alt aspect negativ al partidei cu numarul #2 au fost arunc─ârile de la 3 puncte, ├«n zi de gra╚Ťie doar Dillon (4/6 reu╚Öite) ╚Öi T├«b├«rn─â (1/1 reu╚Öit─â), tripleta format─â din Maric, Pesic ╚Öi Franklin av├ónd un incredibil 0/15, fiecare cu 5 ├«ncerc─âri din afara semicercului, niciuna din ele transformat─â, procentajul total al arunc─ârilor de 3 puncte al or─âdenilor fiind de doar 21% (5/24).

 

Partida de la Media╚Ö a avut un final emo╚Ťionant, extrema ├«n v├órst─â de 34 de ani ale medie╚Öenilor, Tudor Dumitrescu, anun╚Ť├óndu-╚Öi retragerea din activitatea sportiv─â.
Tichetele pentru meciul de Joi se vor g─âsi ├«n ziua meciului la por╚Ťile Arenei Antonio Alexe, pre╚Ťul lor fiind de 10 RON, cu men╚Ťiunea c─â pensionarii ╚Öi copiii sub 14 ani beneficiaz─â de gratuitate.

Partida va fi transmis─â ├«n direct de postul local Digi24 Oradea, respectiv de Digisport 2.Sus╚Ťine CSM Oradea ├«mbr─âcat ├«n ro╚Öu! Vino al─âturi de echip─â s─â cucerim medalia de bronz ╚Öi s─â le mul╚Ťumim pentru un sezon magnific.

Florin Miron