fbpx

Un desert delicios: lapte de pasăre

Răsfăț dulce.

 

02 Iunie 2019

17:33

Ingrediente necesare pentru o porţie:

 1 litru de lapte
 4 ouă
 5 linguri de zahăr
 3 linguri de făină
 1 baton de vanilie
 2 linguriţe de pudră de roşcove sau o linguriţă de cacao

Preparare:
Fierbeţi laptele, adăugaţi miezul de la păstaia de vanilie şi îl lăsaţi să se infuzeze până pregătiţi compoziţia.
Spargeţi ouăle, separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile, puneţi laptele pe foc şi cu o lingură luaţi bulgăraşii de albuş şi îi fierbeţi în lapte; îi întoarceţi pe ambele părţi. Îi scoateţi din lapte cu o lingură cu găuri şi îi aşezaţi pe o farfurie.

Acum facem sosul din gălbenuşurile frecate cu zahăr, adăugăm făina şi treptat laptele în care a fiert albuşul. Compoziţia se pune la fiert, la foc mic, şi se amestecă în ea până se îngroaşă. Opriţi 3 linguri din sos şi îl amestecaţi cu pudra de roşcove sau cacao.

Suntem gata; aşezăm în boluri sosul, punem norişorii de albuş şi decorăm cu sosul amestecat cu cacao.

Poftă bună!

Monica Marton