fbpx

Un nou proiect al Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” pentru bicicliști

Mersul pe bicicletă este sprijinit din plin!

 

22 August 2018

18:00

 

Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Pedalează în siguranță!”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România. Acesta îl urmează pe cel intitulat „Învățăm să protejăm natura – ediția a II-a” și face parte din programul Spații Verzi – Categoria Programe organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității 2018.

Prin acest nou proiect, Fundația își propune să sprijine un mediu și un stil de viață sănătos, încurajând folosirea bicicletei, în detrimentul mijloacelor de transport motorizate. Principalii parteneri ai inițiativei sunt Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Asociația Pentru Educație și Siguranță Rutieră și Serviciul de Ambulanță Județean Bihor.

,,Activitățile proiectului se vor desfășura exclusiv în Săptămâna Mobilității Europene, campanie care are ca scop promovarea formelor alternative de transport ecologic și sublinierea faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice și al accidentelor”

arată Bogdan Hossu, directorul Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea.

Adrian Pop