fbpx

Un picnic cu Garda de Mediu costa 5000 lei

picnicMare grijă cu ieșitul la iarbă verde și grătare. Garda de Mediu e în control toată ziua.

01 Mai 2013

09:21

Deoarece în perioada 01 – 06 Mai 2013, orădenii vor ieși la iarbă verde, Garda Naţională de Mediu va asigura o frecvenţă mai ridicată a acţiunilor de inspecţie şi control în zonele de agrement şi recreere, în vederea monitorizării activităţilor de picnic, respectiv a modului de aplicare a prevederilor Legii nr.54/2012.

Astfel, în perioada 01 – 04 Mai a.c. echipe mixte formate din comisari GNM şi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale vor  desfăşura acţiuni de patrulare în zonele special amenajate pentru activităţi de picnic, pentru prevenirea unor incidente nedorite.

Potrivit Legii 54/2012, activităţile de picnic pot fi organizate numai în zone special amenajate sau în zone indicate pentru picnic care aparţin domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, zone în care există utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi şi este permisă aprinderea focului.

În aceste zone cetăţenii trebuie să respecte un set de reguli, respectiv: păstrarea curăţeniei şi aruncarea deşeurilor doar în containerele special amenajate, aprinderea focului doar în locurile permise, supravegherea arderii şi stingerea jarului după încheierea activităţii, folosirea toaletelor ecologice, parcarea autovehiculelor doar în zonele amenajate în acest scop, păstrarea liniştii şi ordinii publice.

De asemenea este interzisă poluarea cursurilor de apă, aruncarea de ţigări, chibrituri sau obiecte aprinse la întâmplare, spălarea obiectelor care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate, distrugerea amplasamentului sau cadrului natural.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

Andrei Marcu