fbpx

Universitatea din Oradea marchează Ziua Internațională a Fizicii Medicale

Știința, în slujba sănătății!

 

07 Noiembrie 2018

11:30

 

Departamentul de Fizică din cadrul Facultății de Științe a Universității din Oradea marchează Miercuri, 07 Noiembrie 2018, pentru a șasea oară, Ziua Internațională a Fizicii Medicale.

Această dată a fost selectată de către organizația Internațională de Fizică Medicală (IOMP) pentru celebrarea, într-un mod deosebit, a zilei de naștere a primului fizician medical feminin, Marie Curie.

În fiecare an, IOMP propune o tematică care să acopere principalele domenii de interes ale fizicii medicale. În anii anteriori au fost tratate teme precum: radioterapia modernă, pe aspecte privind radioprotecția, contribuțiile femeilor fiziciene la dezvoltarea fizicii medicale etc. Tematica propusă pentru acest an este: „Fizica medicală pentru beneficiul pacientului”.

Prin urmare, Departamentul de Fizică organizează pentru această zi prezentări științifice realizate atât de fizicieni medicali, medici, radioterapeuți, cât și de studenți și elevi. Vor fi prezentate diferite descoperiri care au dus la dezvoltarea tehnicilor de imagistică și tratament, totodată urmând a fi dezbătute tematicile aferente profesiilor legate de acest domeniu și rolul acestora în bunăstarea pacientului.

Adrian Pop