fbpx

Universitatea Oradea sarbatoreste Ziua Internationala a Fizicii Medicale

rmnUniversitatea din Oradea sărbătoreşte Ziua Internaţională a Fizicii Medicale ilustrând progresele ştiinţifice făcute cu și prin imagistică.

 

06 Noiembrie 2014

14:20

Utilizarea fizicii în domeniul medical a dus la prevenirea, diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor cu ajutorul radioterapiei şi imagisticii.

Tehnologia modernă a dus într-adevăr la o dezvoltare însemnată a metodelor de diagnostic și imagistică, de la radiografia convențională, la imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) și, mai târziu, la imagistica prin tomografie cu emisie pozitronică (PET).

declară profesorul universitar Loredana Marcu.

Componenta de „Imagistică Medicală” a fost aleasă ca temă curentă a Zilei Internaţionale a Fizicii Medicale, sărbătorită anual pe 07 Noiembrie, ziua de naştere a cercetătoarei Marie Curie.

Departamentul de Fizică a Universităţii din Oradea organizează, cu această ocazie, o sesiune de prezentări ştiinţifice axate pe imagistică, pregătite de studenți, cadre medicale și didactice. Evenimentul are loc Vineri, 07 Noiembrie 2014, de la orele 14:00, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universitare.

 

Gabriela Zaica