fbpx

Urmează etapa a patra și a cincea a lucrărilor de dezinsecție și tratamente fitosanitare în Oradea

phenomena.nationalgeographic.com

Pentru protejarea populației.

 

03 Iulie 2020

17:00

 

Primăria Oradea ne anunță că, în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, în luna Iulie se va executa prin tratament la sol lucrarea de dezinsecție (etapele a IV-a și a V-a) în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă și tratamente fitosanitare la arbori și arbuști din parcuri, scuaruri, aliniamente stradale și zonele verzi din cvartalele de locuit de pe raza Municipiului Oradea.

Aceste etape se vor desfășura în perioadele: 06 – 15 Iulie 2020 (a IV-a etapă) și 20 – 31 Iulie 2020 (a V-a etapă), corelat cu condițiile meteo.

Totodată, Primăria Oradea a solicitat asociațiilor de proprietari din Municipiul Oradea să efectueze operațiunea de dezinsecție în subsolurile aferente blocurilor de locuințe pe care le administrează, concomitent cu acțiunea de dezinsecție desfășurată de către Primăria Municipiului Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de DEZINSECȚIE sunt: EXIT 25 SC – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Pentru activitatea de TRATAMENTE FITOSANITARE: Calypso 480 SC, Topsin 70 WDG, Nissorum 10 WP, Fastac Active, Systhane Forte – produse specifice omologate de Ministerul Agriculturii.

Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.