fbpx

Urmează o nouă etapă a lucrărilor de dezinsecție și tratamente fitosanitare

sursa foto: Facebook

Țânțarii nu vor să ne dea pace, așa că se face o nouă dezinsecție.

 

07 August 2020

16:30

Primăria Oradea ne anunță că, în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, în finalul acestei luni se va executa prin tratament la sol lucrarea de dezinsecție (etapa a VII-a) în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă, precum și în cvartalele de locuit de pe raza Municipiului Oradea.

Acestă nouă etapă se va desfășura în perioada 10 – 12 August 2020, corelat cu condițiile meteo.

Totodată, Primăria Oradea a solicitat asociațiilor de proprietari din Municipiul Oradea să efectueze operațiunea de dezinsecție în subsolurile aferente blocurilor de locuințe pe care le administrează, concomitent cu acțiunea de dezinsecție desfășurată de către Primăria Municipiului Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de DEZINSECȚIE sunt: EXIT 25 EC – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți și DIMILIMN 25 WP – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Pentru activitatea de tratamente fitosanitare se vor folosi Kaiso Sorbie, Mospilan 20 SG, Topsin 70 WDG, Trend 90 – produse specifice omologate de Ministerul Agriculturii.

Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.