fbpx

V-ați gândit ce faceți de Crăciun?!

sursa foto: wallspick

sursa foto: wallspick

Chiar așa, voi ce faceți de Crăciun?!

 

22 Decembrie 2015

12:10

Crăciun, mult așteptatul Crăciun și Moș Crăciun. Probabil sunteți cuprinși de febra cumpărăturilor, a pregătirii mesei, a umblatului prin magazine și a împodobirii casei.

Dar în tot acest timp, ați stat cinci minute să vă gândiți ce faceți de Crăciun? Și nu e vorba de a vă trezi, a mânca, a merge la biserică (ori nu), a dospi în fața televizorului și a mesei pline de carne și alte preparate.

Ați stat măcar un minut, dacă nu cinci, să vă gândiți ce faceți cu adevărat în această zi importantă. Că e importantă, și dacă nu adorați nașterea lui Hristos, cel puțin „vine Moșu”.

E zi de sărbătoare, dar nicăieri nu scrie că e interzis să facem ceva. Ceva care să ne ajute ca prin această (re)naștere să fim mai buni.

Crăciunul e aducător de lumină și de viață, e să zicem șansa la o nouă viață, și chiar la un nou an, dat fiind că după Crăciun sărbătorim Anul cel Nou.

V-ați gândit ce să faceți de Crăciun ca într-adevăr să renașteți și să duceți o viață mai bună? V-ați gândit să vă faceți un plan în care să existați doar voi și cei dragi? Unul în care armonia, iertarea, comunicarea, liniștea și puterea de a crea momente care să se transforme din realitate în amintiri să fie prioritar?

V-ați gândit să fiți și să trăiți altfel? Să scrieți o istorie diferită a vieții voastre, în care în planul secund să cadă nevoile cotidiene, trupești, iar în prim plan să fie cele ale sufletului, pe care adesea le ignorăm, le dăm la o parte doar ca să ne împlinim anumite așteptări.

Mai toți stăm pe net și distribuim pe rețelele de socializare imagini frumoase, ne postăm fotografiile în care suntem fericiți, în care arătăm bine și zâmbim, iar atunci când închidem camera foto ori internetul se șterge și zâmbetul, și bucuria și răsuflăm un „of” adânc.

V-ați gândit ce ați putea face de Crăciun astfel încât după Crăciun să fiți tot într-o stare de bine?! E doar o întrebare, dar care, sperăm noi, să vă pună pe gânduri și să vă ajute să faceți din Crăciunul ce vine un Crăciun de care să vă aduceți aminte! Sărbători fericite!

Ioana Mădălina Ștefănică