fbpx

Vara, sezonul care ne poate face triști din cauza rutinei, așteptărilor și lipsei de iubire!

depresie, vară

sursa: newhdwallpapers.in

Atunci când vara îşi pierde din magie.

 

23 Iulie 2017

14:31

Ni se pare că depresia poate apărea doar toamna şi iarna, cu cât zilele devin mai scurte şi mai reci. Este adevărat că soarele contribuie la starea noastră de bine, dar numai până la un anumit punct.

Depresia poate sa apară şi vara, mai des în ţările apropiate de Ecuador. Factorii care contribuie la instalare pot fi căldura şi umiditatea, care pot duce la lipsa apetitului, probleme privind somnul, scăderea în greutate şi anxietate.

Comportamentele şi gândurile noastre contribuie şi ele la apariţia depresiei, mai ales dacă aceasta a mai apărut în viaţa noastră.

1. Lipsa rutinei

Vara parcă ne cere să fim mai activi. Dacă avem copii, simţim că avem obligaţia să îi menţinem ocupaţi. După programul de lucru, ne găsim încărcaţi de multe alte activităţi şi uităm de noi. Dacă suntem studenţi, suntem veşnic plecaţi să explorăm lumea şi omitem faptul că avem nevoie de un orar de somn regulat şi de mese care să ne menţină pe linia de plutire. Ar trebui să ne amintim că anumite rutine care implică relaxarea şi îngrijirea propriei persoane sunt surse de echilibru la nivel fizic şi mintal.

2. Uităm să ne iubim propriul corp

Un alt segment care contribuie la stări negative este imaginea pe care o avem despre propriul nostru corp. În timp ce iarna ne putem ascunde sub straturi de haine, vara, căldura ne cere să renunţăm la ele. Trăim într-o perioadă în care acceptarea necondiţionată şi iubirea propriului corp pare un act de rebeliune. Vara devenim tot mai conştienţi de ceea ce considerăm a fi defectele corpului nostru şi evităm interacţiunile sociale care implică piscine, apă şi costume de baie. O soluţie ar fi să începem cu acceptarea propriului corp şi să învăţăm încet să ne iubim aşa cum suntem. Evitarea revistelor şi reclamelor care promovează imagini nerealiste sau investigarea realitaţii din spatele lor poate fi o metodă de conştientizare a adevărului.

3. Așteptările

Problemele financiare şi așteptările privind excursii perfecte în locuri exotice vin să completeze tabloul existent. Ne cheltuim toţi banii pe excursii unde mergem stresaţi şi cu dorinţa ca totul să fie perfect. Dacă nu facem acest lucru, simţim ca alţii îşi trăiesc viaţa la maxim, doar noi nu. Ne comparăm şi ne adâncim în tristeţe fiind mereu stresaţi, atunci când ar trebui să ne bucurăm de lucruri simple aşa cum putem noi mai bine. Şi aşa ne trezim din nou la birou, visând la următorul an de vacanţă de la care ne aşteptăm să ne aducă fericirea.

Indiferent de sezon, secretul pare a fi a trăi simplu şi în prezent. Adică cu voi, mai puțin cu Facebook și aparențele afișate de mai toți!

 

Agneta Jakab