fbpx

Victorie pentru FC Bihor la Baia Mare

Fc_Bihor_-_Fc_Municipal_Baia_Mare_01După ce a stat două etape, echipa orădeană de fotbal FC Bihor a revenit cu victorie în campionat.

18 Mai 2013

18:22

 

„Roș-albaștrii” au evoluat sâmbătă la Baia Mare, pe terenul unei echipe ce luptă pentru evitarea retrogradării, FC Maramureș Universitar, și așa cum și-au propus, au reușit să se impună și să se întoarcă cu toate cele trei puncte puse în joc. FC Bihor a câștigat cu 2-0, prin golurile marcate în repriza a doua de Mădălin Popa și Mărkuș.

În prima repriză a fost un joc echilibrat, cu câteva ocazii la ambele porți. Astfel, în minutul 19 Florean a executat o lovitură liberă directă de la 23 de metri, dar balonul a trecut puţin pe lângă poarta lui Şteţca.

În replică, în minutul 22, Gego a pătruns pe flancul stâng în careul bihorean, dar a trimis direct în braţele lui Popescu din 5 metri. Tot gazdele au atacat și-n minutul 24, când Tănasă a primit balonul la 8 metri, însă lovitura de cap a acestuia a fost respingă în corner de portarul Popescu.

La pauză s-a intrat cu rezultat de egalitate, 0-0.

În repriza a doua au apărut și evenimentele. Mai întâi, în minutul 51, Achim a fost angajat pe flancul drept, Petrache l-a faultat dur însă și a văzut al doilea cartonaș galben, implicit și pe cel roșu.

Un minut mai târziu, Bichiş a centrat, Istrofor a reluat cu capul, dar Popescu a respins în corner. FC Bihor a revenit apoi în atac și în minutul 54, Bud a avut o incursiune pe partea dreaptă, a şutat, dar Şteţca a reţinut în doi timpi.

Echilibrul numeric în teren a fost refăcut în minutul 62, când Istrofor, de la gazde, a faultat şi a văzut și el al doilea cartonaş galben, fiind, precum Petrache, eliminat. Tot în acel minut, Romulus Buia, antrenorul gazdelor, a fost trimis în tribune pentru proteste.

În minutul 66, 66 Duruş a trimis un şut-centrare de pe partea stângă, portarul orădenilor Popescu a respins totuși cu greu.

După acestea, finalul de joc a aparținut oaspeților, care au și marcat și și-au adjudecat toate cele trei puncte. Mai întâi, în minutul 74, M. Popa a primit un balon la 17 metri şi a înscris cu o torpilă la colţul lung.

Peste numai două minute, Mărkuș a speculat greşelile din defensiva băimăreană şi a înscris de la 16 metri, stabilind scorul final, 0-2.

FC Bihor s-a impus astfel în jocul de la Baia Mare și și-a mai dres din amărăciunea ultimelor rezultate, consolidându-și poziția a V-a a clasamentului.

 

Am reușit să câștigăm așa cum ne-am propus. Am avut un joc greu, în compania unei echipe din Baia Mare, foarte motivată, dar finalul de joc ne-a aparținut și eu zic că victoria este clară

a declarat, după joc, antrenorul orădenilor, Marian Pană.

FC Maramureș – FC Bihor 0-2 (0-0). Au marcat: M. Popa (min. 74) și Mărkuș (min. 76). Eliminări: Petrache (min. 52)/Istrofor (min. 64); FC Maramureș: Şteţca (cpt.) – N. Oltean, Faye, Istrofor, Duruş – Fl. Achim, Biţiş, P. Negrea, Chivoiu – Gego, Tănasă. Antrenor: Romulus Buia.

FC Bihor: A. Popescu – Zanardini, Fl. Lazăr (ctp.), Petrache, Fl. Pop – Florean, M. Popa, Selagea, Bic (min. 46 Sorian) – Mărkuș (min. 85 Pușcaș) și Cr. Bud (min. 56 Vădrariu). Antrenor: Marian Pană.

Arbitri: Dorian Micloşină (Reşiţa) – Petru Marian Gaşpar (Timişoara) şi Iulian Szekely (Cluj-Napoca).

Florin Mihalca