fbpx

Vineri e Ziua Pompierilor Romani

pompieriZi de mare sărbătoare pentru întreg Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

10 Septembrie 2013

11:50

Vineri, 13 Septembrie 2013, este ziua pompierilor români:

În urmă cu 165 de ani, pompierii conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au luptat până la sacrificiul suprem pentru idealurile revoluţiei de la 1848.

Bătălia din Dealul Spirii a celor 166 de pompieri militari, împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane, veniţi să înăbuşe crezul neamului, reprezintă o dovadă incontestabilă a dârzeniei pompierului român care, de-a lungul timpului s-a implicat cu pasiune şi profesionalism în combaterea efectelor distrugătoare ale incendiilor, inundaţiilor, cutremurelor, accidentelor şi ale altor evenimente cauzate de hazarduri naturale, antropice sau tehnologice şi a participat cu dăruire şi devotament la evenimente ce au modelat istoria României de azi, ca  Războiul de Independenţă şi cele două conflagraţii mondiale.

ne informează purtătorul de cuvânt ISU „Crișana”, Camelia Roșca.

Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situații de Urgență va organiza o serie de manifestări la care sunteți cu toții invitați. Programul evenimentelor va fi transmis în cursul zilei de mâine, 11 Septembrie 2013.

Evenimente Oradea urează „La mulți ani” tuturor celor care zi de zi își riscă viața pentru a le salva pe ale noastre. Vă mulțumim!

Ciprian Costa