fbpx

Voluntarii AMIA au renovat sectia de pneumoftiziologie pediatriatica

amia renovare spital 8Cu inima orice e posibil. Acest lucru au demonstrat voluntarii Asociației AMIA – Suflet de copil.

 

23 August 2013

15:21

De astăzi, 23 August 2013, secţia de pediatrie a fostului Spital de pneumoftiziologie (TBC) Oradea este un spațiu mult mai prietenos cu prichindeii care au nevoie de tratamente medicale.

Fundația AMIA – Suflet de copil cu ajutorul voluntarilor și al partenerilor a reușit să renoveze în aproximativ o lună patru saloane, sala de tratament şi spaţiile comune de la etajul secţiei. Pereții încăperilor pe lângă că au fost zugrăviți, au fost și viu colorați cu unele dintre cele mai îndrăgite personaje din lumea animată. Scaunele au fost recondiționate și vopsite iar florile s-au bucurat de ghivece noi. Totodată secția a fost dotată cu o canapea nouă pentru examinare pediatrică, două televizoare LED, saltele pentru paturi, aerisiri băi iar obiectele sanitare defecte au fost schimbate.

Voluntarii AMIA lucreză în fiecare zi cu copiii abandonaţi sau fără aparţinători din spitalul TBC Oradea. Perioada de spitalizare este în unele cazuri de luni întregi, iar micuţii pe lângă îngrijire medicală au nevoie de dragoste, atenţie şi căldură. Misiunea fiecărui voluntar este  de a le  dărui toate acestea micuţilor, iar acum, cu saloanele renovate şi pictate, credem că şederea lor în spital va fi cu ceva mai plăcută

a declarat Alina Crainic, fondator AMIA/

Această acțiune este parte a proiectului ce a fost început în luna Iunie a acestui an „Împreună, dăm o nouă faţă spitalului”, de AMIA. Valoarea investițiilor s-a ridicat la 12.515 lei, iar munca voluntarilor e de neprețuit.

 

Ioana Mădălina Ștefănică