fbpx

Voluntarii au curatat Barcaul de deseuri

Voluntar igienizare curatare deseuri rau Barcau BihorOdată cu primăvara și cu sprijinul voluntarilor, apele devin mai curate și mai limpezi.

 

28 Martie 2014

14:25

În decursul acestei zile de 28 Martie 2014, între orele 10:00 – 14:00, aproape 200 de voluntari s-au implicat activ în acțiunea de igienizare a râului Barcău.

Alături de organizatori dar și de mediul înconjurător au fost localnici din Suplacul de Barcău, Marca, angajați ABA, dar și elevi de la Grupul Şcolar Industrial Suplacu de Barcău respectiv de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Marca.

Munca lor s-a concretizat în adunarea a 112 metri cubi de deşeuri, 16 metri cubi fiind doar de lemne. Pentru buna desfășurare a activității fiecare voluntar a primit mănuși, saci și haine de protecție.

Deşeurile au fost colectate selectiv, întrucât am incercat să separăm materialul lemnos de PET-uri şi alte deşeuri. Acţiunea de voluntariat este bine venită, mai ales pentru tineri şi suntem convinşi că, în viitor, întreaga comunitate va răspunde din ce, în ce mai bine

a transmis directorul tehnic al Administrației Bazinale Apă (ABA) Crișuri, Pasztor Sandor.

Evenimente Oradea felicită inițiativa și pe toți cei implicați, însă vă roagă, pe voi toți, să fiți cu băgare de seamă unde aruncați deșeurile, astfel încât apa pe care o bem și în care ne scăldăm să fie tot mai curată și mai puțin poluată. Fotografii de la acțiune regăsiți AICI.

 

Ioana Mădălina Ștefănică