fbpx

Vom avea 2 pasarele noi peste Peta

pasarela peta universitatePrim─âria a dispus construirea a dou─â pasarele peste Pe╚Ťa.

 

06 Septembrie 2013

16:10

O prim─â pasarel─â ├«n zona Universit─â╚Ťii Oradea,┬á├«ntre strada Traia Blajovici ╚Öi Universitate, a fost dat─â deja ├«n construc╚Ťie firmei┬áAbed Nego Com. Pentru 72.111 lei, f─âr─â TVA, va fi realizat─â ├«n termen de 60 de zile o punte de trecere a Pe╚Ťei┬ácompus─â din dou─â funda╚Ťii izolate pe ambele p─âr╚Ťi ale p├ór├óului, cu o suprastructur─â compus─â din 2 grinzi cu z─âbrele, cu ├«n─âl╚Ťimea de 90 cm ╚Öi o deschidere de 17 metri. Podina se va realiza din┬ágr─âtare metalice astfel ├«nc├ót aceast─â punte de leg─âtur─â ├«ntre cele dou─â str─âzi s─â poat─â fi folosit─â at├ót de pietoni c├ót ╚Öi de bicicli╚Öti.

Pasarela cu num─ârul doi va fi construit─â, dac─â Consilierii Locali ├«╚Öi vor da aprobarea ├«n ╚Öedin╚Ťa din 09 Septembrie a.c., ├«ntre┬ástrada Erkel Ferenc ╚Öi Parcul Salca,┬á├«n aval de strada Muzicii de pe malul drept al p├ór├óului Pe╚Ťa, la 50 m ├«n amonte de intersec╚Ťia cu strada 1907.┬á╚śi de aceast─â pasarel─â va fi accesibil─â at├ót pietonilor dar ╚Öi bicicli╚Ötilor.

Pasarela pietonală se va realiza cu o suprastructură metalică, pe ambele capete ale pasarelei se va amplasa câte o scară pentru accesul pietonilor, respectiv o rampă de acces biciclete și persoane cu handicap locomotor.

se men╚Ťioneaz─â ├«n comunicatul Prim─âriei. Valoarea acestui proiect secund este de┬á129.534,26 lei cu TVA, iar termenul de executare de 2 luni.

 

Ciprian Costa