fbpx

Vom avea pasaj subteran intre Oncea si Bulevardul Stefan cel Mare

Lucrari sparturi pasajLocuitorii cartierului Oncea vor ajunge la sta┼úia de autobuz din ╚śtefan cel Mare prin culoarul unui pasaj pietonal subteran.

 

13 Septembrie 2014

09:30

Prim─âria Oradea inten┼úioneaz─â s─â construiasc─â un nou pasaj subteran care s─â faciliteze accesul pietonilor ┼či bicicli┼čtilor ├«ntre Oncea ┼či bulevardul ┼×tefan cel Mare. ├Än prezent, persoanele care vor s─â ajung─â pe bulevardul ┼×tefan cel Mare sunt nevoite s─â traverseze trei linii de tren. Noul pasaj subteran de 48 de metri lungime, 2,4 m ├«n─âl┼úime ┼či 3 m l─â┼úime, le va asigura locuitorilor accesul la sta┼úia de autobuz.

Realizarea acestui pasaj este necesar─â ├«ntruc├ót exist─â o leg─âtur─â proast─â a cartierului Oncea cu sistemul de transport din ora┼č. Din aceast─â cauz─â, locuitorii din Oncea se deplaseaz─â cu mijloacele de transport ├«n comun nu din sta┼úiile de pe Ion Bogdan ┼či de pe Bihorului, ci din sta┼úia de l├óng─â benzin─âria Mol, travers├ónd trei linii de cale ferat─â.

a explicat primarul, Ilie Bolojan.

├Än perioada urm─âtoare, se┬áva efectua un studiu de fezabilitate a proiectului, iar ├«n prim─âvara 2015 vor fi scoase la licita┼úie lucr─ârile de proiectare ┼či execu┼úie a proiectului. Pasajul va fi finalizat p├ón─â ├«n toamna 2015. Costurile totale sunt de 220.000 Euro, f─âr─â TVA.

 

Gabriela Zaica