fbpx

Vom avea un drum de legătură între Autostrada Transilvania şi centura oraşului

sursa foto: auto-business.ro

sursa foto: auto-business.ro

ZMO vrea să realizeze o legătură între Autostrada Transilvania şi centura urbei.

 

09 Februarie 2016

08:56

Vorbim de un tronson rutier care va avea o lungime de aproximativ 19 km și care va lega centura Oradea, de la giraţia cu Calea Sântandrei până la intrarea în autostrada Transilvania, de comuna Biharia.

Lucrările ar putea începe cel mai devreme anul viitor, iar edilii încearcă să obţină finanţare prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 – 2020.

A fost deja realizată, de către Zona Metropolitană Oradea, documentația tehnică de tip S.F. aferentă tronsonului de centură orădean dintre girația de la Calea Sântandrei și drumul expres Oradea-Arad/intersecție cu nodul rutier DN 1 de pe Calea Borșului.

Implicarea autorităţilor din cadrul Zonei Metropolitane Oradea în realizarea legăturii dintre oraş şi viitoarea autostradă Transilvania a apărut după ce drumul expres Oradea – Arad nu s-a mai regăsit printre priorităţile CNADNR. Astfel, s-a propus Companiei Naţionale să realizeze împreună bucata care va conecta municipiul la autostradă.

S-a luat decizia de a corela documentațiile tehnice existente pentru a continua legătura centurii Oradea cu Autostrada

Pentru mai multe informații despre această inițiativă, cei interesați sunt rugați să descarce fișierul Detalii legatura Autostrada Transilvania.

 

Laura Luţai

harta