fbpx

Vom avea un nou drum de legătură între Oradea și Băile Felix

foto: Bogdan Rădac

foto: Bogdan Rădac

Mai repede și mai ușor pe drumurile din Bihor!

 

09 Decembrie 2015

15:55

În decurs de 24 de luni de la semnarea contractului de execuție și dintr-un buget estimat la 89.502.981,25 lei, inclusiv TVA, din fonduri europene, Primăria Oradea dorește să realizeze un nou drum care să lege Oradea de comuna Sînmartin. 

Mai concret, se dorește amenajarea unui tronson:

de la giraţia situată între hypermarketurile Selgros şi Metro, şi comuna Sînmartin, sat Băile Felix – zona pensiunii „Noblesse”

Scopul este de a fluidiza traficul, de a ocoli localitatea Sînmartin, de a ajuta șoferii să ajungă într-un timp mai scurt direct în DN 76, implicit la destinație. Și, foarte important de știut:

Pentru autovehiculele de transport mărfuri, drumul de legătură va reprezenta singura cale admisă, deoarece traficul greu va fi scos în afara municipiului, respectiv a localităţii Sînmartin.

Șoseaua va avea 4,056 km lungime, o pistă de biciclete, și este prevăzută cu un pod peste pârâul Peţa şi un pasaj rutier peste calea ferată în lungime de 72 m. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați azi, 09 Decembrie 2015, de consilierii locali ai municipiului reședință de județ.

Investiţia urmează să fie realizată din fonduri europene, perioada de programare 2014-2020, Consiliul Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea aprobând contractarea realizării Studiului de fezabilitate prin Decizia nr. 2 din 2.04.2015.

 

Ciprian Costa