fbpx

Vrei sa fii fermier european? APIA te invata cum!

Affcco farmerTitulatura de fermier european e acum la îndemâna oricui prin intermediul sesiunilor de informare organizate de APIA Bihor.

 

12 Februarie 2013

07:45

├Än perioada 11 – 28 Februarie 2013 la┬áAgen┼úia de Pl─â┼úi ┼či Interven┼úie pentru Agricultur─â (APIA) Centrul Jude┼úean Bihor vor avea loc┬ásesiuni de informare ├«n cadrul Campaniei de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafa┼ú─â.

Campania pe care APIA o deruleaz─â ÔÇ×Fii Fermier European! Depune la APIA Cererea de sprijin!┬á├Än Campania 2013 ne preg─âtim pentru viitoare Politic─â Agricol─â Comun─â!ÔÇŁ are drept scop┬áinformarea fermierilor cu privire la fondurile europene ┼či na┼úionale destinate schemelor/m─âsurilor de sprijin pe suprafa┼ú─â ├«n anul 2013, precum ┼či la modalitatea de accesare a acestora.

Pe durata Campaniei, APIA Centrul jude┼úean Bihor ┼či centrele locale vor organiza sesiuni de informare ┼či instruire a fermierilor respectiv a administra┼úiei agricole din prim─ârii, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijn pentru pl─â┼úi pe suprafa┼ú─â ├«n anul 2013, modalitatea de completare a acestora, condi┼úiile de eligibilitate impuse de legisla┼úia european─â ┼či na┼úional─â, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum ┼či la pachetele financiare care pot fi accesate ├«n cadrul m─âsurilor de sprijin pe suprafa┼ú─â.

├Än cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o aten┼úie deosebit─â procedurii de completare electronic─â a declara┼úiei de suprafa┼ú─â ┼či identificare, respectiv de schi┼úare corect─â, online a parcelelor agricole. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de ecocondi┼úionalitate pe toate suprafe┼úele agricole utilizate. De aceste instruiri vor beneficia at├ót fermierii c├ót ┼či administra┼úia agricol─â din prim─ârii, respectiv personalul din bibliotecile jude┼úene ┼či comunale cuprinse ├«n programul Biblionet.

Instruirile angaja┼úilor administra┼úiilor publice locale vor avea loc la sediul prim─âriilor, iar ├«nt├ólnirile cu fermierii se vor desf─â┼čura ├«n locurile puse la dispozi┼úie de c─âtre autorit─â┼úile publice locale. Informa┼úiile legate de datele ┼či locurile de desf─â┼čurare a sesiunilor de informare a fermierilor vor fi aduse la cuno┼čtin┼úa poten┼úielilor beneficiari de c─âtre angaja┼úii APIA, cu sprijinul autorit─â┼úilor publice locale.