Weekend dulce: orez cu lapte, mere și stafide
O nouă rețetă ușoară.
14 Martie 2020
12:00
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
200 de grame de orez
1 litru de lapte
100 de grame de zahăr
un praf de sare
1 linguriţă de scorţişoară
200 grame de mere
80 grame de stafide
80 ml de apa
100 ml de miere de albine
Preparare:
Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 10 minute. Amestecaţi periodic pentru a nu se prinde de oală. După 10 minute, adăugaţi zahărul şi amestecaţi timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde amestecul de oală, apoi opriţi focul.
Puneți în orez felii de mere după ce le-ați spălat, adăugați apa și le puneți la cuptor pentru 15 minute la o temperatura de 180 de grade. Când este totul copt, adăugați stafidele, scorțișoara, mierea, amestecați ingredientele și puneți budinca în farfurii.
Poftă bună!
Monica Marton