fbpx

Weekend dulce: orez cu lapte, mere și stafide

foto: Monica Marton

O nouă rețetă ușoară.

 

14 Martie 2020

12:00

 

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
 200 de grame de orez
 1 litru de lapte
 100 de grame de zahăr
 un praf de sare
 1 linguriţă de scorţişoară
 200 grame de mere
 80 grame de stafide
 80 ml de apa
 100 ml de miere de albine

Preparare:
Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 10 minute. Amestecaţi periodic pentru a nu se prinde de oală. După 10 minute, adăugaţi zahărul şi amestecaţi timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde amestecul de oală, apoi opriţi focul.

Puneți în orez felii de mere după ce le-ați spălat, adăugați apa și le puneți la cuptor pentru 15 minute la o temperatura de 180 de grade. Când este totul copt, adăugați stafidele, scorțișoara, mierea, amestecați ingredientele și puneți budinca în farfurii.

Poftă bună!

Monica Marton