fbpx

Zilele Muzeului sarbatorite cu proiectii video

liquid image oradeaSpectacol video inedit la Oradea cu ocazia celebrării Zilelor Muzeului Țării Crișurilor.

 

15 Mai 2013

14:50

Departamentul Arte Vizuale din cadrul Facult─â╚Ťii de Arte din Universitatea Oradea, Asocia┼úia Cultural─â Conflux, Visual Container-Milano din Italia ┼či Muzeul ┼ó─ârii Cri┼čurilor va organiza Joi, 16 Mai 2013, edi┼úia a IV-a a Video Art Event.

Evenimentul se va desf─â╚Öura ├«ntre orele 18:00 – 23:00, la Moara R─âs─âritului de pe strada Miron Costin num─ârul 21, el debut├ónd cu un vernisaj urmat de prezent─âri de filme video ÔÇ×Liquid imageÔÇŁ (Imagine lichid─â).

Acest concept se fundamenteaz─â pe no┼úiunea de fluiditate caracteristic─â mediului apei ┼či este aplicabil─â profilului imaginii artistice contemporane at├ót din perspectiva variet─â┼úii mediilor de exprimare, c├ót ┼či din perspectiva raport─ârii sale la o realitate tot mai dinamic─â.

Autorii filmelor video sunt arti┼čti profesioni┼čti, studen┼úi ┼či absolven┼úi ai Facult─â┼úilor de Arte Vizuale, selec┼úiona┼úi de organizatorii evenimentului.

Vineri, 17 Mai 2013 ├«n cadrul Zilelor Muzeului ┼ó─ârii Cri┼čurilor, ├«ntre orele 18:00 – 23:00, va fi a doua zi a Video Art Event, tot la Moara R─âs─âritului.┬á├Äntre orele 21:00 – 22:30 va avea loc un concert extraordinar de muzic─â folk ÔÇ×Din g├ónd ├«n c├óntÔÇŁ, sus┼úinut de Doru St─ânculescu, acompaniat de Sorin Minghiat la flaut, care va avea loc la Hanul cu Noroc.

Organizatorii evenimentului sunt: Muzeul ┼ó─ârii Cri┼čurilor, Asocia┼úia ÔÇ×Prietenii Muzeului ┼ó─ârii Cri┼čurilorÔÇŁ, Hanul cu Noroc. Intrarea este liber─â la toate aceste evenimente.

 

Andrei Marcu