fbpx

Ziua Orașului 2020 deschide parcarea din strada Brașovului

În speranța unui trafic mai fluid, străzi mai puțin aglomerate și șoferi dornici de a plăti tichetul! 

 

24 Septembrie 2020

17:13

Mașini avem, parcări ne mai lipsesc! Iată că una nu doar că a „răsărit” după câteva luni de construcție, dar va fi și inaugurată de Ziua Orașului Oradea.

Concret, în 12 Octombrie 2020, municipalitatea anunță că porțile parcării supraterane de pe strada Brașovului vor fi deschise.

Până în această dată, inclusiv, strada Brașovului va fi reabilitată, pentru a crea accesele de intrare în parcare, de asemenea vor fi obținute și autorizațiile de incendiu necesare de la Inspectoratul de Urgență.

informează Primăria Oradea.

Acesta spațiu de „relaxare” a mașinilor este amplasat lângă magazinul Crișul, din centrul urbei, în spatele Spitalului Militar, și va oferi 395 locuri de parcare, 4 fiind speciale pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața pe care se desfășoară are o arie de 2.142 mp și o suprafață utilă de 7.740 mp. 

Construcția are cinci niveluri supraterane: un demisol, parter, trei etaje de parcare şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă supraterană peste strada Braşovului, care este conectată cu magazinul Crişul. 

Costurile de ridicare s-au ridicat la 15,5 milioane lei, fără TVA, bănuții fiind asigurați din pușculița Administrației Domeniului Public SA Oradea.