fbpx

Zona Pădurii Craiului se transformă în destinație ecoturistică

sursa foto: commons.wikimedia.org

sursa foto: commons.wikimedia.org

Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă (CAPDD) Bihor vrea să transforme zona Munților Pădurea Craiului în destinație ecoturistică.

 

01 Mai 2015

16:20

CAPDD vrea să amenajeze peșteri turistice, poteci tematice, centre de vizitare și informare turistică și trasee de cicloturism în Pădurea Craiului. Proiectul include aceste amenajări în zonele: Valea Iadului, Defileul Crișului Repede, Valea Roșiei și zona Bratca Șuncuiuș.

Este vorba de 18 cavităţi subterane, cu diferite grade de dificultate şi atractivitate, care prezintă un real potenţial de a face din Pădurea Craiului una din cele mai reprezentative zone pentru practicanţii speoturismului din zona Europei centrale. În plus, Pădurea Craiului are toate argumentele naturale pentru dezvoltarea cicloturismului sau a turismului semiactiv, destinat preponderent familiilor cu copii şi tinerilor.

transmit reprezentanții CAPDD Bihor.

În acest scop au avut loc, la Centrul Județean pentru Informare și Promovare Turistică Bihor, două întâlniri cu reprezentanții primăriilor locale, Consiliului Județean Bihor, Jandarmeriei Române și cu operatorii economici din zonă.

Ecoturismul este un sector al turismului în natură cu o creştere constantă în ultimii ani. Prezenţa zonei Pădurea Craiului în cadrul reţelei de destinaţii ecoturistice din România va însemna o mai bună vizibilitate, la nivel naţional şi internaţional pentru zonă creşterea numărului de turişti şi a duratei de timp pe care aceştia o petrec în Pădurea Craiului.

 

Gabriela Zaica