fbpx

Interviul saptamanii: Dan Dragos si Vasile Valcan si „Mandria de a fi oradean”

mandru ca sunt oradeanÎn această săptămână în postura de intervievați avem doi prieteni vechi.

 

27 Octombrie 2013

13:26

S-au perindat peste tot, și au tot discutat despre Oradea în Imagini și cel mai nou produs „Mândru că sunt orădean”. Pentru că Evenimente Oradea este alături de Oradea în Imagini i-am rugat pe Vasile Valcan și Dan Dragoș să ne vorbească și nouă despre inițiativa cea nouă, să avem o declarație scrisă, clară și concretă despre ce vor acești noi orădeni tineri și plini de idei să facă din și cu orașul nostru.

Facem o scurtă recapitulare a ce înseamnă Oradea în Imagini. Ce este Oradea în Imagini?

VV: Este un proiect care are ca scop promovarea orașului Oradea în mediul online.

DD: Oradea în Imagini este un proiect, o inițiativă prin care dorim să promovăm orașul de pe Crișul Repede. Ne dorim ca Oradea în Imagini să ajungă un brand local/național/internațional.

Ați început proiectul Oradea în Imagini când?

VV: Am început în data de 18. 02. 2012

Ideea a pornit de la… ?

VV:  Din dorința de a promova Oradea.

DD: Ideea proiectului a pornit din pasiunea fotografică și din dorința de a promova Oradea, arhitectura, cultura, arta și istoria acestui oraș.

Ați început cu o pagină de Facebook și ați continuat cu un site. Știu că pe rețeaua de socializare lucrurile evoluează mai mult decât pozitiv, în ce situație e portalul?

VV: Site-ul nu beneficiază momentan de un conținut diversificat, așa  cum ne-am dori, dar lucrăm la asta.

DD: Site-ul este într-o continuă dezvoltare. Și lucrăm în fiecare zi la site.

Să vorbim acum și de campania „Mândru că sunt orădean”. De unde a pornit ideea?

VV: Campania „Mândru că sunt orădean” s-a născut din dorința de a face din proiectul Oradea în Imagini ceva mai mult decat o simplă pagină pe Facebook sau un simplu website.

DD: Ideea a pornit din dorința de a arăta publicului ce înseamnă să fii orădean, ce are special Oradea și cu ce merită să ne mândrim. Să-i facem pe orădeni să se simtă mândri de Oradea, să aprecieze acest oraș minunat și să-l respecte.

V-ați inspirat de undeva?

VV: Nu

DD: Categoric nu. Ideea ne aparține.

Ce implică acest nou proiect al vostru?

VV:  Dorim să strângem declarațiile cât mai multor orădeni și să le publicăm pe pagină și pe site.

DD: Proiectul „Mândru că sunt orădean” este o campanie de promovare a orașului, astfel pe parcursul lunii Octombrie vom posta pe pagina de Facebook diferite declarații ale unor orădeni de diferite profesii, urmând ca la sfârșitul lunii Octombrie să îi auzim pe câțiva dintre ei spunându-ne ce anume îi leagă de Oradea.

Cui  îi este adresat?

VV: Celor care se simt orădeni, indiferent că s-au născut în Oradea și acum locuiesc în alt oraș sau că s-au mutat aici.

DD: Proiectul este al orădenilor, indiferent că sunt sau nu mândri de Oradea. Se adresează publicului oradeăn și nu numai.

Care a fost scopul, ținta pe care ați dorit să o atingeți prin această campanie?

VV: Scopul campaniei a fost și este să îi facem pe orădeni să se simtă măndri de acest statut.

DD: Scopul campanie este de a promova orașul, prin intermediul orădenilor, prin ochii lor. Să-i facem să se simtă mândri de Oradea și pe cei care azi nu sunt mândri că sunt orădeni.

Cum au reacționat oamenii când au văzut inițiativa?

VV: Ne-au scris că și ei sunt mândri că sunt orădeni.

DD: Reacția a fost una pozitivă, extrem de pozitivă chiar. Ne-au felicitat pentru inițiativă și o parte dintre ei s-au alăturat campaniei.

Campania se referă strict la cetățeni sau și firmele se pot înscrie?

VV: Se referă strict la cetățeni.

DD: Campania este adresată cetățeanului orădean.

Aproximativ care este numărul postărilor „Mândru că sunt orădean” de până acum?

VV: Aproximativ 25 de postări.

Cine „se poate înscrie” în el?

VV: Oricine, singura regulă e ca ei să se simtă orădeni.

Ce trebuie să facem pentru a arăta lumii că suntem mândri că suntem orădeni?

DD: Dacă te simți mândru că ești orădean și dorești să-ți exprimi mândria față de Oradea ne poți trimite declarația ta împreună cu o poză, numele tău și profesia pe contact@oradeainimagini.ro iar noi o vom posta pe Facebook și pe site.

Din punctul vostru care e bucuria/mândria de a fi orădean?

V: Eu cred că mândria de a fi orădean înseamnă mai mult decât o simplă vorbă, înseamnă să trăiești frumos astfel încât să aduci bucurie oamenilor din jurul tau și cinste locului în care trăiești.

DD: Trebuie să respectăm cultura, arta, arhitectura și istoria acestui oraș. Să le protejăm și să promovam valorile urbei. Nu în ultimul rând să ne mândrim cu cei care au construit cetatea Oradiei, să fim mândri de orădenii de azi, de cei de ieri și de cei de mâine. Și ar trebui ca fiecare dintre noi să se implice mai mult în dezvoltarea orașului, să nu mai fim indiferenți.

Știu că nu vă place să dezvăluiți nimic din ce urmează, dar aș vrea să vă întreb ce v-ar plăcea să devină Oradea într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat?

VV: Eu mi-aș dori ca Oradea să devină unul dintre cele mai importante puncte turistice din țară.

DD: Îmi doresc ca Oradea să ajungă un brand național și internațional.

Și ca ultimă întrebare: care ar fi motivul pentru care fiecare dintre orădeni ar trebui să fie parte a campaniei „Mândru că sunt orădean”?

DD: Cred că fiecare din noi are un motiv pentru care sa fie mândru că este orădean și ar trebui să-și exprime mândria prin fapte. Ar putea începe prin a se alătura campaniei noastre.

VV: Nimeni nu poate să impună nimănui sentimentul de apartenenţă la Oradea. Noi putem doar să vorbim în numele nostru șă ne alăturăm celor care au acelaș sentiment ca și noi. Citește primul interviu AICI.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

mandri ca suntem oradeni