fbpx

Interviul saptamanii: Gabriella Olar si noua sa colectie de rochii

gabriella olar work itDesigner-ul Gabriella Olar a lansat o nouă colecție vestimentară despre care ea însăși vine astăzi să ne vorbească.

 

01 Septembrie 2013

12:00

Reluăm seria interviurilor odată cu venirea toamnei, iar intervievata zilei e Gabriella Olar. Aceasta este cea de-a doua întâlnire cu tânărul designer orădean, dar cu o temă total diferită. Dacă în articolul anterior am rugat-o pe Gabriella să ne vorbească despre omul din spatele muncii, acum discutăm doar de muncă, mai concret de noua colecție „Work it – Fringe Collection”.

Gabriella în această vară târzie ne-ai surprins cu o colecție nouă, plină de culoare și inspirație: Work It. Aș dori să te întreb ce reprezintă pentru tine această colecție?

Această colecție este pentru mine o etapă, un pas înainte. Este o colecție ce se construiește pe un stil nou, pe o tehnică diferită față de cele cu care am lucrat până acum. Piesele de bază ale colecției sunt rochiile de franjuri, și, dincolo de aspectele estetice, este un pariu cu mine însămi, vreau să demonstrez că feminitatea și frumusețea pot fi puse în valoare și altfel. Colecția WorkIt va include și alte elemente vestimentare bazate tot pe franjuri: corsete, fuste, bolero-uri.

Deși este o colecție atât de feminină ai denumit-o „Work It”. De ce?

Denumirea? Este mai degrabă un îndemn adresat clientelor mele: puneți-vă în valoare! Work your beauty. Fiți sigure pe voi, spargeți canoanele și puneți-vă în valoare frumusețea. Pornind de la această idee am ales locația pentru primul set de fotografii: un loc unde se folosește forța brută, utilaje grele, uriașe, ce contrastează puternic cu linia grațioasă și fluidă a rochiilor.

Ce fel de femeie îmbracă o rochie din noua colecție? 

Femeia work-it? O femeie sigură pe ea, care își cunoaște atuurile și care nu se sfiește să arate acest lucru.

Cum și de unde ți-a venit ideea franjurilor?

Cu ideea franjurilor am cochetat de mai multă vreme, însă am preferat sa îmi pun la punct tehnica de lucru înainte de a fotografia primele modele. Și dacă vorbim despre tehnică și metodă, pot să îți spun că este o muncă de chinez bătrân. Anumite porțiuni ale franjurilor permit aplicarea mecanică, dar majoritatea lor sunt aplicați manual. Așa că îți poți face o idee despre ce înseamnă realizarea unei astfel de rochii. Nu am stat niciodată să mă cronometrez :D, dar pot să îți spun că unele modele se fac în ore, iar altele mai complexe chiar și în 2 – 3 zile.

Știu că deocamdată ai realizat niște prototipuri pentru fotografii. Pe când și de cumpărat?

Primele fotografii au fost realizate cu prototipurile acestor rochii. În curând vom face și o ședință de studio cu întreaga linie vestimentară, și după aceea vor putea fi comandate atât la salon cât și online.  

Te-aș ruga să ne vorbești puțin și despre echipa cu care ai lucrat la această ședință foto

La realizarea acestui shooting am avut alături de mine o echipă minunată, și țin să le mulțumesc încă o dată pe această cale. Talentul fotografic și inspirația lui Remus Toderici au stat și de această dată la baza unei sedințe foto reușite. Așa cum probabil știți, colaborarea noastră durează de ceva vreme. Model ne-a fost Adina Popa, de la Graziela Model Agency și pot să spun că de fiecare dată cei doi reușesc să mă surprindă cu cât de bine se sincronizează și se adaptează unul celuilalt. De look-ul Adinei s-au ocupat Anita Kovacs, make-up artist, și Speranța Torok, hair stylist și cel mai nou membru al echipei. Cu Anita am lucrat încă de la prima mea ședință foto, iar Speranța ni s-a alăturat într-un moment critic și a contribuit decisiv la reușita acestui proiect. Vă mulțumesc, dragii mei!

Îmi spuneai într-un interviu anterior că de fiecare dată trebuie să muncești să depășești realizările anterioare. Noua colecție depășește „Urban Diva”, care a fost fără îndoială un succes?

Într-adevar. UrbanDiva a fost o colecție foarte bine primită de clientele mele și cu toate că sunt doua stiluri diferite, două abordari distincte, sper ca și WorkIt să placă cel puțin la fel de mult.

Fotografiile de la ședința foto „Work it – Fringe” le regăsiți pe pagina de Facebook Evenimente Oradea.
Ioana Mădălina Ștefănică