fbpx

10 beneficii ale consumului de varză Kale

sursa: Healthline.com

Foarte sănătoasă și benefică organismului.

 

24 Noiembrie 2018

12:25

Varza Kale, cunoscută şi sub denumirea de borecole sau varza ţăranului, are o aromă dulce şi uşor înţepătoare, cu o savoare astringentă datorită conţinutului mare de fier.

Diferitele tipuri de varză Kale au şi gusturi diverse: Kale roşie este indicată pentru salate, pentru un gust fin, Kale creaţă are un gust înţepător, pe când Kale palmier are un gust dulceag. Frunzele mai mici de Kale sunt, în general, mai fine şi mai dulci decât cele de dimensiuni mari.

Iată la ce poate ajuta consumul de varza Kale:

  1. are beneficii anticancer datorită conținutului mărit de Vitamina K
  2. ameliorează depresia
  3. reduce durerea – varza Kale poate avea beneficii importante în managementul durerii și în reducerea semnificativă a acesteia
  4. are efecte cardioprotectoare – scade colesterolul și îmbunătățește circulația sângelui
  5. conține antioxidanți puternici extrem de eficienți în reducerea stresului oxidativ, în acest caz fiind observate beneficiile pentru funcționarea ficatului
  6. deoarece conține puține calorii și energizează organismul, fiind un aliment perfect pentru cura de slăbire
  7. este bogată în luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care protejează vederea, combat degenerescenta maculară și mențin sănătatea ochilor
  8. conține multe fibre, accelerează tranzitul intestinal și ajută la detoxifierea organismului
  9.  luptă împotriva bolii Alzheimer
  10. are importante beneficii antiinflamatoare datorită conţinutului de omega-3 şi acizi graşi, esenţiali în lupta împotriva artritei reumatoide, a astmului sau a bolilor autoimune

Paula Dreve