fbpx

10 beneficii ale verzei de Bruxelles pentru sănătate

sursa: organicfacts.net

O legumă mai puțin folosită în bucătăria tradițional românească.

 

27 Octombrie 2018

12:25

Varza de Bruxelles este o varietate de varză cultivată pentru mugurii săi comestibili. Pe numele său oficial, Brassica Oleracea, varza de Bruxelles creştea încă din perioada romanilor, dar a început să fie cultivată selectiv după secolul al XIII-lea în Belgia, pe lângă oraşul Bruxelles.

Iată câteva dintre proprietățile acestei plante:

  1. scade colesterolul – prin conținutul de fibre, varza de Bruxelles previne și dacă e nevoie scade colesterolul din sânge
  2. previne modificările ADN-ului – studii recente au arătat că anumiți compuși din varza de Bruxelles blochează activitatea enzimelor care pot fi dăunatoare pentru sănătatea și stabilitatea ADN-ului în interiorul celulelor albe din sânge
  3. sursă de antioxidanți – o serie de ingrediente antioxidante se găsesc în varza de Bruxelles, inclusiv vitaminele C, E și A
  4. reduce inflamațiile
  5. previne mai multe forme de cancer, precum: al vezicii urinare, de sân, de colon, pulmonar, de prostată și ovarian
  6. varza de Bruxelles poate lupta împotriva atacului de cord, a bolilor cardiace ischemice, a arterosclerozei. Mai mult decat atat, prin scaderea colesterolului previne blocajul arterial
  7. îmbunătățește digestia 
  8. varza de Bruxelles este o sursă deosebit de bogată în vitamina K, care promovează sănătatea oaselor, previne calcifierea țesuturilor organismului, ffind și un agent antioxidant și anti-inflamator, esențial pentru buna funcționare a creierului și a nervilor
  9. sursă importantă de vitamina C, ce asigură un sistem imunitar sănătos, scade tensiunea arterială, scade toxicitatea plumbului, previne cataracta și ateroscleroza, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și cancerul
  10. varza de Bruxelles conține, de asemenea, peste 20% din necesarul zilnic de vitamina A, care stimulează imunitatea, protejează ochii împotriva cataractei și a degenerescenței maculare, păstrează oasele și dinții sănătoși, previne calculii renali și este esențială pentru sănătatea organelor de reproducere

Dacă doriți să încercați această legumă, vă venim în ajutor cu o rețetă care o va pune în valoare.

Paula Dreve