fbpx

15 alimente care te fac mai frumoasa

femeie frumoasaFrumusețea stă și în alimentele pe care le consumăm.

 

 

Chiar dacă, de cele mai multe ori, ne punem baza în produsele cosmetice pentru un ten mai frumos, dinți mai albi sau pentru o piele catifelată, e important să cunoaștem și acele alimente care ne ajută să fim frumoase în mod natural.

 1. Lămâile: sunt pline de vitamina C și ajută la sintetizarea colagenului dar și la detoxifiere. Așadar, mai puține riduri, rănile sunt vindecate mai ușor iar pielea devine radiantă.
 2. Merele: au un rol important în tonifierea pielii. Luptă împotriva radicalilor liberi și întârzie procesul de îmbătrânire.
 3. Coacăzele: sunt perfecte pentru obținerea unui zâmbet seducător. Au proprietăți de curățare a gurii, de distrugere a bacteriilor și ne ajută să avem dinți mai albi.
 4. Semințele de dovleac: sunt pline de zinc, ajută la formarea de noi celule, controlează producția de ulei în piele, adaugă pigment și luminozitate tenului.
 5. Somonul: bogat în Omega 3, vitamina B12, fier, combate durerile de cap, inflamațiile, ne ajută să avem un scalp mai sănătos.
 6. Varza roșie: are un dublu efect: ne curăță în interior de toxine, iar la exterior ne oferă mai multă strălucire. Este bogată în vitamine și minerale esențiale care previn cancerul.
 7. Carnea de pasăre: carnea de pui și cea de curcan ne ajută părul să crească mai repede, fiind o sursă importantă de proteine.
 8. Roșiile: un antioxidant natural care acționează asemeni unei creme cu factor de protecție solară cu proprietăți anti-aging.
 9. Kiwi: ne oferă multă vitamina C dar și o protecție sporită a gingiilor. Așadar, dacă aveți probleme cu gingiile, consumați mai des kiwi.
 10. Morcovii: având un conținut ridicat de vitamina A, asigură pielii noastre doza necesară de sănătate pentru o stare de bine, diminuează ridurile, încetinesc îmbătrânirea.
 11. Citricele: un pahar de portocale, băut dimineața devreme, ne dăruiește vitamina C, colagen, elasticitate și un tonus mai bun pielii.
 12. Prunele (uscate): pentru unghii mai strălucitoare, mai sănătoase și implicit mai frumoase, serviți cât mai des prune.
 13. Spanacul și broccoli: sunt perfecte pentru un păr sănătos, plin de vitalitate, puternic și fără tendința de cădere sau despicare.
 14. Usturoiul: cunoscut pentru proprietățile sale de întărire a sistemului imunitar, usturoiul contribuie la reînnoirea celulelor și la un aspect mai tânăr.
 15. Fasolea: stimulează creșterea părului, fiind bogată în proteine, zinc și biotină. Totodată părul tău va fi mai strălucitor.


Ioana Mădălina Ștefănică