fbpx

AcroYoga sau generatorul fericirii!

sursa foto: findbalance.net

sursa foto: findbalance.net

AcroYoga îmbină întelepciunea yoga, puterea dinamică a acrobației și bunătatea afectuoasă a artelor vindecătoare. 

 

06 Iulie 2015

20:10

Acestea sunt fundamentul unei practici de cultivare a încrederii, zburdălniciei și colectivității.

Practicile acrobatice Solare cultivă încredere, bucurie și te responsabilizează.

Încrederea este moneda de schimb în practicile acrobatice Solare. Astfel devenim mai responsabili și îi împuternicim și pe alții. Aceste practici sunt mijloacele prin care putem debloca această putere atât în noi cât și în alții. Elementele practicii sunt exerciții de creștere a forței musculare, inversiuni și acrobații în pereche.

Pe măsură ce ne construim puterea, cu ajutorul tehnicilor acrobatice și de gimnastică, ne putem extinde viziunea asupra puterii noastre personale. Exercițiile de flotare, flotările din postura cățelului cu capul în jos, exercițiile pentru abdomen și exercițiile în care suntem condiționați de un partener sunt doar câteva elemente fundamentale prin care ne putem aduce mintea și corpul într-o puternică muncă de echipă. De asemenea, ne dezvoltăm capacitatea de a ne antrena și de a ne încuraja reciproc.

Participanții formează grupe de câte 3 persoane: base, flyer și spotter. Base-ul creează fundația puternică pentru flyer-ul care dansează prin aer, iar spotter-ul are grijă ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță. Aceste practici construiesc o comunitate jucăușă, puternică, care ne poate ajuta să ne dăm seama de potențialul nostru real.

Practicile acrobatice Lunare cultivă ascultare, iubire și eliberare.

Primii pași în practica AcroYoga sunt ascultarea și reînvățarea de a fi o persoană deschisă. Practicile terapeutice Lunare includ masajul, zborul terapeutic și partner yoga. Scopul acestor practici este că atât cel care oferă cât și cel care primește se pot simți împliniți și echilibrați. Elementele fundamentale sunt gravitația, sensibilitatea, bunătatea și eliberarea.

  • Masajul este un dar de la vechile tradiții. Este o practică ce poate fi dezvoltată prin deschiderea corpului folosind greutatea corporală prin mișcări afectuoase și atente.
  • Zborul terapeutic este un masaj aerian inversat. Baza sprijină flyer-ul cu picioarele, în timp ce flyer-ul atârnă pasiv. Baza folosește gravitația, strechingul și atingerile sensibile pentru a putea deschide partea superioară a corpului partenerului care atârnă.
  • Partner yoga este arta de a deschide și de a încălzi corpul prin folosirea reciprocă a respirației și a greutății corpului. Aceasta este o modalitate pentru noi de a folosi forța sau greutatea corporală a partenerului pentru a ne deschide corpul în diferite moduri. Ne ajută să renunțăm la frică și la durere.

Practicile yoghine cultivă conștientizarea respirației, echilibrul în viață și conectarea.

Yoga este „cleiul” între practicile Solar și Lunar. Este o practică fizică care combină posturi ale corpului, exerciții de respirație, mantre, etc. Toate exercițiile executate cu un partener se inspiră din practica yoga individuală. Ințelepciunea yoga ne ajută să abordăm toate aceste practici cu smerenie, dăruire și devotament.

AcroYoga este o practică bazată pe comunitate. Ne aprinde potențialul colectiv prin sprijinul oferit reciproc pentru a ajunge la noi culmi. AcroYoga vă invită să experimentați un întreg spectru de oportunități: de a oferi și de a primi, de a sprijini și de a fi sprijinit, de a fi puternic și totodată sensibil. Este o abordare sistematică concepută să fie accesibilă pentru fiecare practicant, și încurajează dezvoltarea personală într-o atmosferă de acceptare, sărbătoare și siguranță.

 

Alăturați-vă și voi practicanților de (acro)Yoga, din Oradea. Pentru mai multe detalii apelați 0742. 921. 389.

Renata Coznici

Instructor autorizat de Yoga

renata coznici