fbpx

AcroYoga sau generatorul fericirii!

sursa foto: findbalance.net

sursa foto: findbalance.net

AcroYoga ├«mbin─â ├«ntelepciunea yoga, puterea dinamic─â a acroba╚Ťiei ╚Öi bun─âtatea afectuoas─â a artelor vindec─âtoare.┬á

 

06 Iulie 2015

20:10

Acestea sunt┬áfundamentul unei practici de┬ácultivare a ├«ncrederii, zburd─âlniciei ╚Öi colectivit─â╚Ťii.

Practicile acrobatice Solare cultivă încredere, bucurie și te responsabilizează.

├Äncrederea este moneda de schimb ├«n practicile acrobatice Solare. Astfel devenim mai responsabili ╚Öi ├«i ├«mputernicim ╚Öi pe al╚Ťii. Aceste practici sunt mijloacele prin care putem debloca aceast─â putere at├ót ├«n noi c├ót ╚Öi ├«n al╚Ťii. Elementele practicii sunt exerci╚Ťii de cre╚Ötere a for╚Ťei musculare, inversiuni ╚Öi acroba╚Ťii ├«n pereche.

Pe m─âsur─â ce ne construim puterea, cu ajutorul tehnicilor acrobatice ╚Öi de gimnastic─â, ne putem extinde viziunea asupra puterii noastre personale. Exerci╚Ťiile de flotare, flot─ârile din postura c─â╚Ťelului cu capul ├«n jos, exerci╚Ťiile pentru abdomen ╚Öi exerci╚Ťiile ├«n care suntem condi╚Ťiona╚Ťi de un partener sunt doar c├óteva elemente fundamentale prin care ne putem aduce mintea ╚Öi corpul ├«ntr-o puternic─â munc─â de echip─â. De asemenea, ne dezvolt─âm capacitatea de a ne antrena ╚Öi de a ne ├«ncuraja reciproc.

Participan╚Ťii formeaz─â grupe de c├óte 3 persoane: base, flyer ╚Öi spotter. Base-ul creeaz─â funda╚Ťia puternic─â pentru flyer-ul care danseaz─â prin aer, iar spotter-ul are grij─â ca totul s─â se desf─â╚Öoare ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â. Aceste practici construiesc o comunitate juc─âu╚Ö─â, puternic─â, care ne poate ajuta s─â ne d─âm seama de poten╚Ťialul nostru real.

Practicile acrobatice Lunare cultivă ascultare, iubire și eliberare.

Primii pa╚Öi ├«n practica AcroYoga sunt ascultarea ╚Öi re├«nv─â╚Ťarea de a fi o persoan─â deschis─â. Practicile terapeutice Lunare includ masajul, zborul terapeutic ╚Öi partner yoga. Scopul acestor practici este c─â at├ót cel care ofer─â c├ót ╚Öi cel care prime╚Öte se pot sim╚Ťi ├«mplini╚Ťi ╚Öi echilibra╚Ťi. Elementele fundamentale sunt gravita╚Ťia, sensibilitatea, bun─âtatea ╚Öi eliberarea.

  • Masajul este un dar de la vechile tradi╚Ťii. Este o practic─â ce poate fi dezvoltat─â prin deschiderea corpului folosind greutatea corporal─â prin mi╚Öc─âri afectuoase ╚Öi atente.
  • Zborul terapeutic este un masaj aerian inversat. Baza sprijin─â flyer-ul cu picioarele, ├«n timp ce flyer-ul at├órn─â pasiv. Baza folose╚Öte gravita╚Ťia, strechingul ╚Öi atingerile sensibile pentru a putea deschide partea superioar─â a corpului partenerului care at├órn─â.
  • Partner yoga este arta de a deschide ╚Öi de a ├«nc─âlzi corpul prin folosirea reciproc─â a respira╚Ťiei ╚Öi a greut─â╚Ťii corpului. Aceasta este o modalitate pentru noi de a folosi for╚Ťa sau greutatea corporal─â a partenerului pentru a ne deschide corpul ├«n diferite moduri. Ne ajut─â s─â renun╚Ť─âm la fric─â ╚Öi la durere.

Practicile yoghine cultiv─â con╚Ötientizarea respira╚Ťiei, echilibrul ├«n via╚Ť─â ╚Öi conectarea.

Yoga este ÔÇ×cleiulÔÇŁ ├«ntre practicile Solar ╚Öi Lunar. Este o practic─â fizic─â care combin─â posturi ale corpului, exerci╚Ťii de respira╚Ťie, mantre, etc. Toate exerci╚Ťiile executate cu un partener se inspir─â din practica yoga individual─â. In╚Ťelepciunea yoga ne ajut─â s─â abord─âm toate aceste practici cu smerenie, d─âruire ╚Öi devotament.

AcroYoga este o practic─â bazat─â pe comunitate. Ne aprinde poten╚Ťialul colectiv prin sprijinul oferit reciproc pentru a ajunge la noi culmi. AcroYoga v─â invit─â s─â experimenta╚Ťi un ├«ntreg spectru de oportunit─â╚Ťi: de a oferi ╚Öi de a primi, de a sprijini ╚Öi de a fi sprijinit, de a fi puternic ╚Öi totodat─â sensibil. Este o abordare sistematic─â conceput─â s─â fie accesibil─â pentru fiecare practicant, ╚Öi ├«ncurajeaz─â dezvoltarea personal─â ├«ntr-o atmosfer─â de acceptare, s─ârb─âtoare ╚Öi siguran╚Ť─â.

 

Al─âtura╚Ťi-v─â ╚Öi voi practican╚Ťilor de (acro)Yoga, din Oradea. Pentru mai multe detalii apela╚Ťi 0742. 921. 389.

Renata Coznici

Instructor autorizat de Yoga

renata coznici