fbpx

Articole esenţiale pentru garderoba unui bărbat. Partea II. FOTO

sursa foto: navyblueblazer.net

sursa foto: navyblueblazer.net

Sfaturi pentru bărbați îmbrăcați cu stil.

 

08 Februarie 2015

10:20

Săptămâna trecută începeam discuția despre ce obiecte vestimente trebuie avute în garderobă de fiecare bărbat, citește articolul aici, iar acum ne continuăm recomandările cu 2 piese extrem de importante.

1. Blazer-ul bleumarin

Un blazer bleumarin este versatil, folositor şi, în acelaşi timp, arată foarte bine. Poate fi purtat într-o varietate de situaţii cum ar fi la muncă, la o ieşire cu prietenii sau într-o situaţie formală.

Este perfect pentru primavară sau toamnă, însă suficient de subţire cât să fie purtat sub un palton în timpul iernii. Există mai multe stiluri din care poţi alege, însă evită sacoul cu nasturi aurii.

Caută un model dintr-un material nici prea subţire, nici prea gros, astfel încât să-l poţi purta pe tot parcursul anului. Îţi sugerăm să alegi un sacou simplu, clasic, la un singur rând cu 2 nasturi, cu reverul de lăţime medie, cu o singură tăietură centrală în spate.

Un mic sfat: foloseşte butoniera de la rever pentru a introduce o insignă sau o floare (în funcţie de ocazie). Îţi va oferi un aer modern şi vei arăta bun gust ieşind din tipar.

Care este diferenţa dintre un sacou de ocazie şi unul casual? Materialul şi textura:

  • Un sacou de ocazie e confecţionat, de regulă, dintr-un material fin care intră în conflict cu un material dur cum e denimul. De aceea, un sacou elegant, de costum nu trebuie niciodată purtat cu o pereche de blugi.
  • Sacoul bleumarin casual confecţionat din lână şi bumbac are o textură mai plină şi se poate asorta cu blugi sau pantaloni.

De ce un sacou bleumarin? Deoarece în garderoba unui bărbat predomină albul şi albastrul. Aceste culori de bază se pot combina cu nuanțe de bej, gri, lavandă, maro şi cu oricare dintre acestea poţi asorta sacoul bleumarin. Este foarte uşor de purtat.

sursa foto: Pinterest

sursa foto: Pinterest

sursa foto: Pinterest

sursa foto: Pinterest

sursa foto: Pinterest

sursa foto: Pinterest

2. Blugii

Până acum am subliniat importanţa versatilităţii atunci când investeşti în pantofi, curele, sacouri pulovere şi cămăşi. Şi am ajuns la blugi, articolul de neînlocuit din garderoba fiecărui bărbat.

Dintre blugii cu o culoare uniformă şi cei prespălaţi, îţi recomandăm să ai neapărat un exemplar din cei dintâi. Aceştia arată mult mai bine cu cămăşi şi blazere. Dacă ai totuşi o slăbiciune pentru jeanşii prespălaţi şi/sau rupţi încearcă să-i porţi doar la tenişi şi tricouri cu geci, adică sport-casual.

Blugii sunt potriviţi aproape pentru orice ocazie, exceptând evenimentele care presupun un anumit cod vestimentar. Sunt rezistenţi în timp, uşor de întreţinut şi uşor de asortat. Sunt, probabil, cei mai versatili dintre articolele esenţiale din garderoba ta şi, tocmai de aceea, este important să investeşti în câteva perechi de calitate.

Aruncând o privire și asupra stilului blugilor, drepţi sau slim, alege-i pe aceia care te avantajează şi în care te simţi confortabil.

sursa foto: trunkclub.com

sursa foto: trunkclub.com

tinuta blugi pantofi curea maro

sursa foto:chipoetz.info

trench beige blugi pantofi maro

sursa foto:fashion-kid.net

sursa foto: pinimg.com

sursa foto: pinimg.com

Acestea sunt articolele esenţiale pe care trebuie să le ai în garderoba ta. Achiziționează-le pe rând, în funcție de cum îți permite bugetul.

 

Denisa Deac

Consilier vestimentar