fbpx

Atitudinea este totul, chiar și față de locul de muncă!

sursa foto: wallpapertodays.com

sursa foto: wallpapertodays.com

Atitudinea este cheia spre mai bine!

 

02 Ianuarie 2015

17:10

Începem articolul cu un mic exercițiu practic: care este primul gând care îți vine în minte atunci când te gândești la meseria, la locul tău de muncă?

Oricare ar fi, pozitiv sau negativ, acceptă-l. De acolo pornim discuția, acea emoție pe care o ai față de ceea ce tu faci pentru a-ți câștiga pâinea este extrem de importantă.

În primul și primul rând, ideal este să facem doar ceea ce ne place. Științific s-a demonstrat că multe dintre cazurile de cancer și alte boli grave au fost determinate și de locul de muncă.

Drept urmare, dacă ai o stare precară de sănătate, să știi că îți este influențată și de serviciu (munca efectivă + colectiv).

O viață mai bună la locul de muncă este determinată de atitudinea pe care o avem față de ceea ce facem. Indiferent de funcție, conștientizează că ești extrem de important. Gândește-te că acel loc s-a creat special pentru tine. Da, poate fi de mâine al unei alte persoane, însă acum este al tău și merită toată aprecierea ta.

Chiar dacă nu avem cel mai bun salariu, ne poate ajuta să ajungem mai sus. Orice post vine cu experiență, un bagaj mai mare de cunoștințe și implicit oameni pe care ajungi să îi cunoști. Din start, beneficiezi de acest atu.

Orice înveți nou și fiecare persoană pe care ajungi să o cunoști poate deveni, la un moment dat, un sprijin spre o altă etapă.

În momentele în care nu ai starea de a mai munci, ori chiar nu muncești cu drag, gândește-te așa: dacă tu ai fi munca pe care altcineva ar face-o, ți-ar plăcea să te trateze cu dezgust, neplăcere sau o atitudine negativă? Dacă tu ai fi șeful unei persoane care are o atitudine inadecvată, ai mai fi deschis să o apreciezi la fel de mult și să îi oferi o mărire de salariu?

Sunt situații în care superiorii sau colegii au o atitudine care lasă de dorit. Ce e de făcut? Să înțelegi că sunt doar reacțiile unei persoane cu multe răni emoționale și care are un astfel de comportament pentru că nu este conștientă, nu vrea să accepte, nu poate, nu știe ori nu vrea să își vindece rănile. Privește-o cu înțelegere și dragoste, dorește-i binele. Singur vei vedea că, de la sine, lucrurile se vor îndrepta. Sau ai opțiunea de a pleca din acel mediu.

Atunci când ceva nu te satisface, nu îți aduce o stare de bine, adu-ți aminte că depinde numai de tine ceea ce simți. Tot ceea ce trăiești este determinat de o stare internă dezechilibrată, însă chiar și aceasta poate fi schimbată.

Practic, atunci când nu avem un sentiment pozitiv față de ceva, înseamnă că acel ceva „nu e bine”. Intuiția, dacă o asculți, îți va spune ce trebuie făcut.

Situația și atitudinea față de locul de muncă se poate schimba într-o fracțiune de secundă, atunci când ești pregătit să accepți situația actuală și să iei atitudine!

 

Ioana Mădălina Ștefănică

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *