fbpx

Beneficiile uleiului de cocos

ulei de cocosUleiul de cocos – îngrijirea naturală a pielii.

 

10 Martie 2014

19:16

Pielea noastră are nevoie de cea mai bună îngrijire. Cremele pe care le găsim în comerț reprezintă o soluție eficientă dar nu și 100% naturală. Sunt într-adevăr și produse de o foarte bună calitate dar la prețuri nu tocmai accesibile. Evenimente Oradea te ajută și îți face cunoscute beneficiile uleiului de cocos.

E „aurul alb” pe care îl poți folosi ca înlocuitor al loțiunilor și cremelor hidratante. Îți recomandăm să cauți în magazinele naturiste ulei de cocos presat la rece și să îl aplici:

  • Pe buze. Hidratează și catifelează, vindecă și regenerează buzele crăpate.
  • În jurul ochilor. Este extrem de eficient în tratarea ridurilor, aplică o mică cantitate de ulei de cocos pe pleoape și în zona cearcănelor (ai totuși grijă să nu-ți intre în ochi). Vei observa că într-un timp scurt ridurile fine sunt estompate iar cearcănele aproape invizibile.
  • Pe tâmple, sprâncene. Aceste zone sunt puțin uscate tocmai de aceea pentru a preveni exfolierea masează-le ușor cu un strop de „aur alb”.
  • Pe față. Prin mișcări circulare răsfață-ți tenul cu ulei de cocos. Are rol de hidratare dar și antibacterian, de vindecare a eventualelor erupții.
  • Pe mâini, coate și cuticule. De preferat e ca seara, înainte de culcare, să îți aplici ulei de cocos pe mâini, masează ușor palmele, degetele, pentru a intra cât mai repede în piele. Uleiul de cocos face minuni în cazul pielii de pe coate, care în general este mai aspră. De asemenea este perfect pentru hidratarea cuticulelor.
  • Pe picioare. Înainte de a te pune la somn, bucură-ți picioarele cu un masaj făcut cu ulei de cocos. După masaj pune-ți o pereche de șosete albe, din bumbac, și rămâi cu ele până dimineața.
  • Pe eczeme, iritații sau cicatrici. De două ori pe zi aplică un pic de cocos pe zonele cu probleme dermatologice pentru vindecarea lor fără tratament medicamentos.

 

Ioana Mădălina Ștefănică