Borcănașul fericirii, metoda inedită de a aduna motivele de recunoștință într-un singur loc!

sursa: aquila-style.com

Fericirea își are sursa în gratitudine.

 

08 Ianuarie 2017

14:30

Este timpul pentru un nou start. 2017 a început cu forțe proaspete, cu oportunitatea să manifestăm tot ce este mai frumos din ființa noastră. Doar că anul nu poate aduce ceva nou, dacă noi nu îi permitem acest lucru. Pentru că schimbarea să aibă loc în viața noastră este nevoie de obiceiuri noi.

Poate 2016 ți se pare că a fost un an anost. Alegerile politice nu au fost pe placul tău și te-a supărat supărarea altora. Au murit multe din vedetele tale preferate. Parcă te bucuri că s-a terminat, deși, dacă te-ai fi gândit foarte bine, sigur că ai fi găsit minim trei lucruri bune în fiecare zi ori săptămână a anului care a trecut. Până și în cele mai triste.

Fericirea poate fi găsită chiar și în cele mai întunecate locuri atunci când cineva își amintește să aprindă lumina.

spune J.K. Rowling

Cine a spus că fericirea vine din interior, a descoperit o mare comoară, iar un puternic combustibil al fericirii este recunoștința.

Oamenii care se setează să vadă tot ce e mai bun în viața lor sunt mai fericiți, mai optimiști și își fructifică fiecare oportunitate. Nu te întrista dacă tu ești mai pesimist din fire, optimismul se poate cultiva prin obiceiuri zilnice.

O idee drăguță pentru acest an este să iei un borcan încăpător. O să-l numim borcănașul fericirii. Decorează-l și pune-l undeva la vedere, poate pe birou sau pe noptieră. Dacă te simți că un copil care se joacă, fii creativ. Important este să nu uiți de el.

Alături de borcan, pune niște bucățele de hârtie colorate și pixul tău preferat. În fiecare seară, înainte de culcare, sau la final de săptămână, gândește-te la minim un lucru care te-a făcut fericit în acea zi/săptămână.

Este important să faci acest lucru în ziua/săptămâna respectivă deorece trăim cu impresia că memoria noastră funcționează perfect. Din păcate, nu este așa. Oamenii au tendința naturală de a-și aminti evenimentele negative mai ușor. Din această cauză, este nevoie să cultivăm fericirea.

Nu te descuraja dacă nu s-a întâmplat ceva major. Nu e nevoie de o cerere în căsătorie, o promovare sau nașterea un copil. Acestea sunt evenimente prețioase de viață, dar apar mai rar. Un lucru care te-a mulțumit poate fi simplu, iar tu s-ar putea să-l neglijezi.

Exemple ar putea fi:

Azi m-am trezit natural, fără alarmă. În sfârșit este soare afară, după 3 zile ploioase. Am putut să mă bucur de lumina naturală și de cana mea de cafea.

Azi am cumpărat un buchet de flori de la o bătrânică și i le-am dăruit alteia, iar zâmbetele lor au fost de neprețuit.

Azi am purtat un outfit foarte drăguț. Am primit multe complimente la birou care m-au bucurat.

Azi am râs 30 de minute la telefon împreună cu mama. Iar am făcut o boacănă.

Simte-te liber să detaliezi cât de mult dorești acest eveniment, pentru ca să ai ocazia să retrăiești vivid atunci când recitești. Nu te limita la trei cuvinte.

La finalul anului 2017, golește borcanul și recitește fiecare bilețel. Cu siguranță o să-ți încălzească sufletul și viața o să ți se pară mai dulce. Iar dacă cumva ai o zi mai proastă în timpul anului, poți trișa și să recitești câteva întâmplări înainte de finalul anului, pentru a te încărca pozitiv.

Agneta Jakab