fbpx

Ca la mama acasă: macaroane cu spanac, brânză dulce și de burduf

rețetă de paste, brânză, ingrediente, evenimente oradea

sursa: foodtrients.com

O reţetă ca la mama acasă, o reţetă de care uneori ni se face dor!

 

15 Ianuarie 2017

14:31

Câteodată ni se face dor de mâncăruri simple, din sfera preparatelor pe care mamele sau bunicile noastre obișnuiesc să le pregătească.

Azi vă facem poftă cu macaroane cu brânză de văcuță. Puteți opta pentru macaroane simple, ori cu spanac!

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 500 de grame de macaroane (noi am folosit macaroane cu spanac, dar puteţi folosi orice fel de paste)
  • 600 de grame de brânză dulce de vaci, sau combinaţi 300 de grame de brânză dulce cu 300 de grame de brânză de burduf
  • 20 ml de ulei
  • o ceapă mică, preferabil şalotă
  • o linguriţă de sare
  • o linguriţă de piper

 Preparare:

Puneţi macaroanele la fiert, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, într-o oală cu apă fiartă, în care aţi adăugat un praf de sare.

Într-o cratiţă, puneţi uleiul, iar când acesta este încins, adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. Căliţi ceapa, adăugaţi brânza, sarea, piperul şi amestecaţi toate ingredientele cu macaroanele fierte şi scurse de apă. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *