fbpx

Cardiganul. Sfaturi si recomandari pentru tinute cu stil

cardigan sursa foto aliexpressCardiganul este una dintre acele piese vestimentare pe care fiecare femeie trebuie să îl aibă în garderoba sa.

 

09 Noiembrie 2014

10:20

Îl regăsim sub diferite forme şi mărimi, culori şi imprimeuri. Unele cardigane avantajează  anumite tipuri de siluete, iar altele sunt potrivite doar pentru unele ţinute. În cele ce urmează vorbim despre cum ar trebui să porţi, şi cum nu, un cardigan.

Cardiganul de lungime medie, până în talie – Acesta este cel mai comun şi clasic dintre cardiganuri.

Ar fi bine să NU îl porţi cu bluze lungi. Contrastul în lungimi creează o formă ciudată şi vizual măreşte. Dacă îţi place această asociere, alege unul care să depăşească lungimea bluzei sau a cămăşii.

foto 1 sursa babble.com

Poartă-l cu rochii sau fuste cu talia înaltă. Linia tivului de la cardigan nu ar trebui să depăşească cu mult talia rochiei sau a fustei.

foto 2 sursa pinterest.com

 

Cardiganul oversize – Cardiganul oversize cu imprimeuri aztec este în trend sezonul acesta.

NU îl purta cu părţi inferioare largi, cum ar fi blugii boyfriend sau fustele maxi. Asocierea unui cardigan supradimensionat cu astfel de haine te vor face să araţi mult prea mare.

foto 3 sursa pinterest.com

În schimb, poartă-l cu o pereche de blugi skinny sau colanţi. Aşa îţi vei scoate în  evidenţă picioarele, datorită contrastului dintre larg şi strâmt.

foto 4 sursa pinterest.com

Cardiganul asimetric – Cardiganurile asimetrice au cam aceeaşi formă cu cele cu imprimeu, dar sunt mult mai versatile şi mai puţin voluminoase.

NU-l purta cu o fustă scurtă. Chiar dacă nu este foarte voluminos, lungimea sa asimetrică creează proporţii neobişnuite cu fuste mai scurte sau chiar şi cu cele până la genunchi.

foto 5 sursa babble.com

În schimb, poartă-l cu blugi sau pantaloni închişi la culoare pentru a prelungi silueta ta. Astfel, forma asimetrică va crea linii frumoase ţinutei tale.

foto 6 sursa pinterest.com

Mai jos poţi vedea şi alte ţinute frumoase şi reuşite. Poartă numai ceea ce te reprezintă!

 

Denisa Deac

Consilier Vestimentar