fbpx

Ce să gătim Duminica: tartă cu mere și scorțișoară

Încă o rețetă delicioasă, care vă va cuceri familia și prietenii.

 

05 Iulie 2020

10:30

 

Astăzi ne pregătim să preparăm o tartă cu mere și scorțișoară. Un preparat ușor, care necesită un buget mic și un scurt timp de pregătire.

Ingrediente necesare:

  • 1 kilogram de mere
  • 250 grame de faină
  • 100 grame de unt sau untură
  • 1 ou
  • o lingură de apă
  • o lingură de zahăr brut
  • un praf de sare
  • 2 linguri de scorțișoara macinată
  • un kilogram de mere
  • 250 grame de zahăr

Preparare:
Spargeți oul, puneți un praf de sare, adăugați o lingură de zahăr, o lingură de scorțișoară și amestecați bine compoziția, până devine cremoasă. Apoi adăugați untul și încorporați totul.

Mai puneți o lingură de apă și făină, și frământați bine compoziția pe care apoi o puneți la frigider până preparați umplutura. Dacă vă este mai comod, puneți toate ingredientele pentru aluat în robotul de bucătărie și le mixați, apoi lăsați compoziția la rece, în frigider.
Pentru umplutură: spălați și curățați merele, le radeți sau le tăiați cubulețe. Stoarceți zeama, pe care acestea o lasă, adăugați zahărul și o lingură de scorțisoară. Mai stoarceți merele, dacă este cazul. Totodată puteți să adăugați o lingură de griș în compoziție pentru a absorbi sucul pe care merele îl lasă. O altă variantă ar fi să căliți merele, într-o cratiță, până se evaporă sucul din compoziție, situație în care le lăsați să se răcească înainte de a le pune peste aluat.

Acum încingeţi cuptorul la 200 de grade. Tăiați aluatul scos din frigider, în două părți egale. O parte o întindeți și o puneți în tavă, după ce ați uns cu untură/unt sau așezat o foaie de copt în tavă. Asezați umplutura peste ea, iar deasupra asezați, ca o dantelă/grilaj, fâșii de aluat întins și tăiat.

Puneți tarta la copt 30 de minute. După ce ați scos-o din cuptor, lasați-o câteva minute să se răcească. Tăiați-o bucățelele pentru a fi servită. Poftă bună!

Monica Marton