fbpx

Cererile de prietenie și mesajele private virusează utilizatorii Facebook

sursa: techspective.net

Mulți au pățit-o, și nu o dată!

 

12 Iulie 2017

18:00

După Google, Facebook e locul în care poți fi cine vrei. Din acest motiv, zilnic, un număr foarte mare de conturi sunt create. Binențeles, nu toate sunt și reale.

Nu puțini dintre utilizatorii români de Facebook, ba chiar cei din Oradea și Bihor, au acceptat prietenia unor persoane a căror identitate și bune intenții nu au fost puse la îndoială.

Ei, iată că relaxarea și încrederea i-au răsplătit pe prieteni cu mesaje cu viruși. Am primit și noi, pe Evenimente Oradea, multe mesaje care ne rugau să nu acceptăm anumite profile ori să nu dăm click pe anumite link-uri primite în privat.

Ca istoria să nu se repete, vă recomandăm și noi să evitați în a accepta în lista de prieteni oameni pe care nu îi cunoașteți, cu care nu aveți prieteni comuni, care nu au o poză de profil reală, ci mai mult pare a fi luată de pe internet, au nume diferite sau suspicioase, și să vă abțineți din a da click pe link-uri care nu vă sunt familiare.

Unele lucruri pot fi prevăzute și gestionate printr-un simplu click sau ignor. Ca să aveți cât mai puține bătăi de cap, țineți cont de cele de mai sus.

 

Ciprian Costa