fbpx

Cheesecake japonez din 3 ingrediente

sursa: unica.ro

O rețetă ușoară și rapidă!

 

14 Ianuarie 2018

14:37

Cui nu-i plac răsfățurile culinare? Și dacă e o rețetă simplă și rapidă, cu atât mai mult! La fel ca majoritatea celor care nu prea au timp liber, într-o zi „survolam” pe internet căutând o rețetă rapidă și de efect cu care să îmi îndulcesc weekendul. Astfel am găsit acest cheesecake japonez din numai 3 ingrediente:

  • 3 ouă
  • 120 g ciocolată albă
  • 120 g cremă de brânză dulce (sau urdă)

Sincer, eu am adăugat și niște zahăr rețetei, deoarece am folosit ciocolată menaj albă, plus că, după cum veți vedea în descrierea rețetei, albușurile se bat spumă.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să separăm gălbenușurile de albușuri și să le punem pe acestea din urmă la rece în frigider.

Ciocolata albă o rupem în bucățele și o topim la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. După ce aceasta devine cremoasă, adăugăm brânza dulce, amestecând până când se omogenizează. Luăm compoziția de pe foc și adăugăm gălbenușurile, amestecând încet și o lăsăm să se răcească un pic, timp în care mixăm albușurile. Recunosc, eu am adăugat albușurilor în jur de 6 linguri de zahăr, deoarece prefer prăjiturile dulci, plus că voiam să fiu sigură că voi obține o spumă tare.

Spuma se împarte în trei părți, care se vor omogeniza cu compoziția pe care am lăsat-o la răcit. După ce am amestecat toate ingredientele, aluatul obținut l-am turnat într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei și l-am pus într-o tavă cu apă în cuptorul preîncălzit până când s-a rumenit puțin.

După ce s-a copt, putem presăra deasupra zahăr vanilat.

PS: mă gândesc ca data viitoare să adaug niște stafide ținute în rom pentru aromă!

 

Diana Maria Danciu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *