fbpx

Cinci filme de văzut în acest sfârșit de Vară

sursa: imdb.com

Iată câteva filme apreciate, care ne-au plăcut și nouă și pe care vi le recomandăm.

 

22 August 2020

14:00

Acasă, în curte, în parc, în tren, oriunde „pică bine” un film bun. Vă recomandăm câteva filme, mai vechi și mai noi, perfecte pentru petrecerea timpului liber și care fie spun povești îndrăznețe, fie ne amuză copios!

  • Escape from Alcatraz (1979) – filmul lui Don Siegel este de-a dreptul spectaculos și se bazează pe povestea, după toate dovezile reală, a evadării unor deținuți din ceea ce odată era considerată cea mai sigură închisoare din Lume. Aici, Clint Eastwood joacă rolul unui jefuitor din bănci, Frank Morris, care, într-o noapte atent calculată, a reușit să construiască o barcă din impermeabile și să fugă de pe Insula Alcatraz către libertate.

  • 2001: A Space Odissey (1968) – dacă iți plac filmele SF vechi, acesta trebuie neapărat văzut! Filmul, regizat de Stanley Kubick, ne trimite într-un viitor așa cum și-l imaginau mulți în anii 1960: al explorării Cosmosului. După descoperirea unui artefact misterios sub suprafața Lunii, o misiune este trimisă pentru a-i afla originile; oamenii, aflați la bordul unei impresionante stații spațiale, sunt ajutați de supercomputerul HAL 9000. Din distribuție fac parte Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester.

  • The Help (2011) – se încadrează în genul filmelor despre segregarea rasială din SUA anilor 1960-1970, despre viața cotidiană a oamenilor de culoare și situațiile negative cu care se confruntau. Aici, frumoasa Emma Stone joacă rolul unei tinere care-și dorește să devină jurnalistă. Crescând într-un oraș în care segregarea era ceva comun, iar familiile mai înstărite aveau servitoare de culoare, ea decide să arate întregii lumi modul în care acele femei erau tratate. Le ia interviuri, pe care apoi le adună într-o carte, de altfel aflată la baza producerii acestui film. Regia aparține lui Tate Taylor, iar în distribuție le mai găsim pe Viola Davis și Octavia Spencer.

  • Jumanji – The Next Level (2019) – este al doilea film Jumanji, în regia lui Jake Kasdan. Fie că l-ați văzut sau nu pe primul, acesta sigur vă va introduce într-o lume plină de aventuri. Un grup de prieteni ajunge într-un joc virtual, în care fiecare este un personaj cu puteri speciale. Împreună, au de înfruntat mai multe provocări, călătorind prin pădure, deșert și prin munți înzăpeziți, toate pentru a-și salva amicul. Ce peripeții îi așteaptă pe Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart și Karen Gillan aflați urmărind filmul. Spoiler: o să vă placă!

  • Under the Yum Yum Tree (1963) – filmul lui David Swift este o comedie clasică a anilor ’60. Aici, Jack Lemmon joacă rolul lui Hogan, un proprietar de apartamente, pe care le scoate la închiriat numai femeilor. Intențiile lui sunt evidente, dorind să le seducă. Când, însă, se trezește cu o vecină fermecătoare care-l aduce și pe iubitul ei în locuință, visul lui Hogan de a o impresiona se transformă într-o adevărată aventură. Un film relaxant, cu Carol Lynley, Dean Jones și Edie Adams.