fbpx

Ciorba de fasole verde cu morcov si conopida

baby carrots sursa foto wikipediaHaide╚Ťi s─â ne prepar─âm o ciorb─â potrivit─â pentru zilele r─âcoroase.┬á

 

21 Septembrie 2014

16:30

Evenimente Oradea v─â aduce o nou─â re╚Ťet─â. Chiar dac─â e o ciorb─â u╚Öor de preg─âtit ╚Öi des pus─â pe mesele rom├ónilor, e cu siguran╚Ť─â un fel hr─ânitor ╚Öi gustos.

Fasolea verde este o sursă bogată de vitamina A, B3, B5, B6, C, E, K, calciu, mangan și fier. Reglează nivelul glicemiei, este eficientă în curele de slăbire, întărește musculatura, imunitatea și este o sursă de energie pentru creier.

Ingrediente necesare pentru 4 por╚Ťii:

  • un bol de fasole verde p─âst─âi
  • conopid─â mic─â
  • un morcov
  • un p─âst├órnac rad─âcin─â
  • ceap─â mic─â
  • 1 lingur─â de ulei
  • jum─âtate de legatur─â de tarhon ╚Öi o jum─âtate de leg─âtur─â de p─âtrunjel
  • sare

Preparare:

Sp─âl─âm┬á╚Öi cur─â╚Ť─âm┬álegumele. Se toac─â ceapa, morcovul, r─âd─âcina de p─âst├órnac. Mai apoi, se desfac buche┼úelele de conopid─â ╚Öi se taie fasolea ├«n buc─â┼úi mai mici.

Punem┬áo lingur─â de ulei ├«ntr-o crati╚Ť─â, ├«n care ad─âug─âm ceapa la c─âlit. Arunc─âm peste ceap─â┬ámorcovul ╚Öi p─âst├órnacul tocat, le c─âlim pe toate┬áfoarte pu┼úin. Pe acestea din urm─â le ├«mprietenim cu┬áfasolea ┼či turn─âm ap─â peste ele c├ót s─â le acopere ┼či s─â formeze ciobi┼úa. Pres─âr─âm un gram┬áde sare.┬áC├ónd fasolea a ├«nceput s─â clocoteasc─â, punem ╚Öi┬áconopida, al─âturi de celelalte ingrediente, pentru alte┬á20 de minute la fiert, ├«n func┼úie de intensitatea focului.

La final, alint─âm totul cu tarhon ╚Öi p─âtrunjel tocat. Daca nu dori╚Ťi s─â ad─âuga╚Ťi ulei ├«n ciorbi┼ú─â, pune╚Ťi legumele la fiert, ├«n succesiunea aratat─â mai sus, iar la sf├ór╚Öit mai ad─âuga┼úi doar tarhonul ╚Öi p─âtrunjelul. Poft─â bun─â!

 

Monica Marton