fbpx

Ciorba de fasole verde cu morcov si conopida

baby carrots sursa foto wikipediaHaideți să ne preparăm o ciorbă potrivită pentru zilele răcoroase. 

 

21 Septembrie 2014

16:30

Evenimente Oradea vă aduce o nouă rețetă. Chiar dacă e o ciorbă ușor de pregătit și des pusă pe mesele românilor, e cu siguranță un fel hrănitor și gustos.

Fasolea verde este o sursă bogată de vitamina A, B3, B5, B6, C, E, K, calciu, mangan și fier. Reglează nivelul glicemiei, este eficientă în curele de slăbire, întărește musculatura, imunitatea și este o sursă de energie pentru creier.

Ingrediente necesare pentru 4 porții:

  • un bol de fasole verde păstăi
  • conopidă mică
  • un morcov
  • un păstârnac radăcină
  • ceapă mică
  • 1 lingură de ulei
  • jumătate de legatură de tarhon și o jumătate de legătură de pătrunjel
  • sare

Preparare:

Spălăm și curățăm legumele. Se toacă ceapa, morcovul, rădăcina de păstârnac. Mai apoi, se desfac bucheţelele de conopidă și se taie fasolea în bucăţi mai mici.

Punem o lingură de ulei într-o cratiță, în care adăugăm ceapa la călit. Aruncăm peste ceapă morcovul și păstârnacul tocat, le călim pe toate foarte puţin. Pe acestea din urmă le împrietenim cu fasolea şi turnăm apă peste ele cât să le acopere şi să formeze ciobiţa. Presărăm un gram de sare. Când fasolea a început să clocotească, punem și conopida, alături de celelalte ingrediente, pentru alte 20 de minute la fiert, în funcţie de intensitatea focului.

La final, alintăm totul cu tarhon și pătrunjel tocat. Daca nu doriți să adăugați ulei în ciorbiţă, puneți legumele la fiert, în succesiunea aratată mai sus, iar la sfârșit mai adăugaţi doar tarhonul și pătrunjelul. Poftă bună!

 

Monica Marton

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *