fbpx

Cum isi alege un barbat tinuta in functie de eveniment

poza5Alegerea ținutei este uneori o provocare pentru multe persoane. În cele ce urmează vin cu sfaturi dar și cu informații esențiale pe care trebuie să le știe orice bărbat care se respectă.

 

19 Ianuarie 2014

12:01

Termenul de „dress code” îl întalnim zi de zi, fie că o facem cu bună ştiinţă sau nu, de fapt e modul în care te adaptezi vestimentar la diferitele evenimente, de la școală până locul de muncă. Deseori aceste obligații îţi sunt prezentate la interviu, de exemplu lucrând într-o bancă ți se cere să fii tot timpul îmbrăcat într-un costum de zi, cravată, o cămașă bine calcată pentru a le putea câștiga încrederea clienților.

Sunt doar câteva lucruri care trebuie ştiute şi aplicate. Există trei niveluri, fiecare cu dress code-ul lui clar: formal, semiformal și informal.

Dress code-ul formal targetează clar ceea ce trebuie să porți, iar aceste cerințe trebuie respectate exact și nu există nicio scuză și nici cale de mijloc. Este specific recepțiilor, balurilor sau operei. Ţinuta este compusă obligatoriu dintr-un frac cu revere din satin, cămaşă albă, papion/cravată albă, pantofi şi şosete negre lungi astfel încât atunci când stai picior peste picior sa nu se vadă niciun milimetru de piele.

poza1

Dress code-ul semiformal apare menţionat pe invitațiile petrecerilor sau nunţilor cu ştaif. Ţinuta semiformală presupune smockingul negru, papionul negru, cămaşa de un alb imaculat. În acest dress code putem să punem accent pe detalii, în comparație cu cel formal.

poza2

Dress code-ul informal este recomandat pentru întâlniri de afaceri sau diplomatice care necesită costumul clasic în nuanțe închise și cravata. Cel mai adesea este folosită nuanța bleumarin.

poza3

La întalnirile cu prietenii optează pentru ceva lejer, un tricou și un jeans sau eventual o cămaşă simplă. Deoarece în România s-a dezvoltat un trend în a purta ținută sport (trening + adidași) chiar și la ieșirile în oraș, unii chiar și la biserică sau în cluburi, aș dori să vă atrag atenția că o astfel de îmbrăcăminte nu este potrivită decât activității pentru care a fost inventată, adică celei sportive.

135525684

Pentru orice tip călătorii, cu mașina, barca sau avionul, pune-ți o ţinută cât mai lejeră. Ţi-aş sugera să eviți cămăşile slim sau hainele foarte mulate deoarece în termen de câteva ore se vor transforma în ceva deloc confortabil.

poza5 (1)

În articolul viitor abordăm subiectul alegerii detaliilor. Dar până atunci întrebările, curiozitățile sau sfaturile de care aveți nevoie mi le puteți adresa utilizând căsuța de comentarii de mai jos sau prin e-mail la contact@evenimenteoradea.ro Dacă ai un eveniment și nu știi ce să porți sau dorești să ai un stil vestimentar mai rafinat folosește-te de cele două modalități de contact pentru a te putea ghida în alegerea ținutelor.

Răzvan Achim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *