fbpx

Cum purtam carourile cu mult stil!?

carouri rochie pantaloni sursa foto passionforprying.wordpressConstant moda se reinventează și aduce în prim plan ținute, materiale la mare trecere anii trecuți. 

 

19 Octombrie 2014

10:20

Aşa cum am precizat într-un articol recent, citește-l AICI, sezonul acesta carourile sunt foarte în vogă.  Este un imprimeu îndrăzneţ, robust şi poate fi surprinzător de versatil odată ce ştii cum să-l porţi.

Sugestii generale

  • Fiind un imprimeu cutezător, încearcă să nu încarci prea mult ţinuta
  • Asociază-le cu culori neutre
  • Fii atentă la modelul şi mărimea imprimeului; poţi alege carourile mari care au mai multe culori într-un model sau carourile western care au pătrate mici şi au doar una sau două culori
  • Alege culoarea potrivită: carourile roşu cu negru sunt cele mai tradiţionale şi sunt potrivite pentru lunile reci; altele au culori mai discrete cum ar fi bleumarin, gri, maro cafeniu, crem, alb; pastelurile şi culorile luminoase sunt mai moderne şi se pot purta în lunile calde.

Ţi-am pregătit câteva idei simplu de reţinut şi de aplicat atunci când vei dori să-ţi creezi o ţinută cu acest tip de imprimeu:

1. Cămaşa în carouri

Una dintre cele mai bune modalităţi de a purta carourile este să alegi o cămaşă cu acest tip de imprimeu, un model care să-ţi placă şi să te avantajeze. Poart-o simplu, băgată într-o pereche de pantaloni sau fustă, iar pentru zilele mai răcoroase asociaz-o cu un blazer sau cu o jachetă.

foto 1 sursa pinterest.com

foto 2 sursa pinterest.com

2. Paltonul în carouri

Atunci când ne alegem un palton, avem tendinţa de a alege unul într-o culoare neutră, în ideea de a-l asorta la orice. Cu toate acestea, un palton în carouri este un articol statement care te va face să ieşi din zona de confort şi va arăta şi foarte bine. Experţii susţin că putem amesteca cu uşurinţă carourile cu alte tipuri de printuri atât timp cât păstrăm aceeaşi schemă de culori.

foto 3 sursa pinterest.com

foto 4 sursa pinterest.com

3. Fusta în carouri

Chiar dacă crezi că o fustă în carouri aduce a look şcolăresc, încearcă să o scoţi din această sferă alegând partea de sus potrivită. Acest lucru înseamnă că trebuie să eviţi cămaşa cu guler şi să optezi pentru o bluză sau un pulover, asortându-le cu o pereche de cizme. De asemenea, există şi varianta fustei creion care poate fi purtată pentru un look office sau casual.

foto 5 sursa pinterest.com

 

fusta creion carouri sursa foto thestylefairy.ie
foto 6 sursa pinterest.com

 

4. Costumul în carouri

Trebuie să fii curajoasă să te îmbraci în întregime în carouri, dar femeile în astfel de costume au fost prezentate în multe colecţii pe pasarela mondială. Pentru a intra mai uşor în trend, alege un model cu carouri mai subtile. Costumul este ideal pentru o ţinută business şi elegantă, însă îl poţi duce şi în sfera casualului atât timp cât alegi pantofii potriviţi.

foto 7 sursa pinterest.com

foto 8 sursa pinterest.com

foto 9 sursa pinterest.com

5. Eşarfa în carouri

Dacă nu ai încercat încă acest trend, poţi începe cu o eşarfă. O bluză sau un pulover basic vor arăta minunat cu o eşarfă în carouri.

foto 10 sursa pinterest.com

 

Alte idei de ținute regăsești în galeria foto de mai jos. Țineți minte: poartă doar ceea ce îți face plăcere, îți aduce o stare de bine și îți conferă încredere!

 

Denisa Deac

Consilier vestimentar