fbpx

De vizitat: expoziția de jucării „Copilăria în Epoca de Aur”

cetatea oradea, evenimente oradeaO expoziție realizată cu ajutorul orădenilor. 

 

01 Iunie 2017

14:39

Copiii și părinții deopotrivă sunt așteptați azi, 01 Iunie 2017, gratuit, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea pentru a se bucura de farmecul expoziției de jucării din perioada comunistă intitulată sugestiv „Copilăria în Epoca de Aur”.

Dacă pentru cei mici jucăriile din cadrul expoziției „Copilăria în Epoca de Aur reprezintă deja „piese de muzeu”, pentru părinții lor aceste obiecte fac parte din trecutul lor.

Obiectele expuse în Palatul Princiar, etajul II, Corp A, au fost donate de zeci de orădeni generoși care s-au alăturat campaniei „Nu arunca trecutul. Adu-l la Muzeu!”, detalii AICI.

Din cele peste 800 de obiecte colectate, muzeografii Muzeului Cetății și Orașului Oradea au selectat pentru această expoziție păpuși, mașinuțe, ursuleți, mingi, elastic, coardă, jocuri, manuale școlare, rechizite, diafilme, colecții de timbre, ierbar etc. Va fi recreată atmosfera acelor vremuri și printr-o proiecție de diafilme și filme din acea perioadă „Veronica”, „Mihaela”… 

Azi, de 01 Iunie, Expoziția „Copilăria în Epoca de Aur” poate fi vizitată gratuit, în intervalul orar 09:00 – 17:00. De asemenea, în zilele de 02, 03 și 04 Iunie 2017, programul de vizitare este 09:00 – 17:00, în schimb Luni, 05 Iunie, este închis. În restul zilelor, taxa de vizitare este 5 lei adulți, 3 lei copii. Ezpoziția va rămâne deschisă până în 30 Iunie a.c.

 

Ioana Mădălina Ștefănică