fbpx

Delicios, perfect pentru sărbători: Tort cheesecake cu Physalis

rețetă de, cum se pregăteșteSă petrecem cum se cuvine sărbătorile de iarnă, cu ceva dulce! 

 

02 Decembrie 2018

14:45

E luna lui Moș Crăciun, a instalațiilor luminoase și a meselor petrecute în familie. Pentru momentele speciale, chiar și pentru acelea în care doar vreți să vă petreceți timpul pregătind un desert bun, v-am pregătit tortul cheesecake cu Physalis.

Ingrediente necesare:

  • 600 grame de biscuiţi
  • 200 grame de unt topit
  • 600 grame de zahăr pudră
  • 2 kg cremă de brânză
  • 500 grame de mascarpone
  • 12 bucăţi de physalis, aproximativ 100 de grame
  • 10 bucăţi de coacăze roşii
  • un praf de sare

Preparare:

Puneţi biscuiţii în blender şi îi sfărâmaţi până au granulaţia nisipului. Îi aşezaţi într-un bol, turnaţi untul peste ei, praful de sare, două linguri de zahăr pudră şi amestecaţi bine ingredientele.

Luaţi o farfurie pe care vreţi să montaţi tortul, aşezaţi pe ea un cerculeţ de la tava de copt cu un diametru de 26 sau 28,8 cm, puneţi amestecul de biscuiţi pe farfurie, în cerculeţ, şi tasaţi compoziţia cu o cană sau pahar. Adăpostiţi farfuria la frigider până preparaţi crema.

Într-un bol mixaţi brânza cu zahărul rămas, apoi încorporaţi crema de masacarpone şi 9 bucăţi de physalis scoase din frunze, spălate şi tăiate în bucăţele. Puneţi crema peste blatul din biscuiţi, ornaţi cu cele 3 bucăţi de physalis si coacăze roşii.

Puneţi tortul în frigider, pentru minim 3 ore, iar apoi puteţi să vă rasfăţaţi cu acest deliciu. Poftă bună!

 

Monica Marton