fbpx

Delicios: piept de curcan în crustă picantă de fulgi de porumb

piept de curcan crustă porumb, delicios, rețetă de, mâncare ușoarăPentru momentele în care vrei să savurezi și mai mult viața! 

 

07 Ianuarie 2017

14:31

Atunci când vreți să vă bucurați de o masă ușoară dar gustoasă, nu mai stați pe gânduri și pregătiți rețeta noastră de piept de curcan în crustă picantă de fulgi de porumb.

Iată ingredientele de care aveți nevoie pentru 4 – 6 porții:

  • 1 kg de piept de curcan
  • 100 de grame de fulgi de porumb
  • o rămurică de cimbru verde sau un sfert de linguriţă de cimbru uscat
  • doi căţei de usturoi
  • o linguriţă de boia iute
  • un sfert de linguriţă de oregano
  • un sfert de linguriţă de ghimbir
  • un sfert de linguriţă de sumac
  • o jumătate de linguriţă de susan alb, prăjit
  • un sfert de linguriţă de măghiran
  • un vârf de cuţit de cardamom
  • un sfert de linguriţă de piper roşu
  • un sfert de linguriţă de piper negru
  • o jumătate de linguriţă de sare.

Preparare:

Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Spălaţi şi tocaţi cimbrul verde. Pisaţi pe un tocător, cu un făcăleţ, fulgii de porumb.

Amestecaţi într-un recipient fulgii pisaţi cu cimbrul, adăugaţi usturoi, boia iute, oregano, ghimbir, sumac, susan, măghiran, cardamom, piper roşu, piper negru, sare.

Îmbrăcaţi pieptul de curcan în mixul de condimente şi îl puneţi la cuptor, într-un vas de yena, acoperit cu capac, la 180 de grade Celsius, pentru 50 de minute.

Dacă nu ţineţi acoperit pieptul de curcan, în cuptor, îl ungeţi cu 100 de grame de unt, apoi îl daţi prin amestecul de condimente, altfel el devine uscat. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *