fbpx

Delicios și de sezon: ciorbă cu bureți de prun

Într-un timp scurt ciorba e gata! 

 

20 Mai 2018

14:37

Să ne bucurăm de darurile naturii, mai ales primăvara! Așadar, să ținem cont că bureții de prun sunt o excelentă opțiune pentru a pregăti o gustoasă ciorbă. E ușoară, se prepară repede și ne va readuce aminte de copilărie.

Ingrediente necesare:

  • 800 de grame de bureţi de prun
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă
  • 300 de ml de smântână
  • câteva rămurele de pătrunjel proaspăt
  • 3 linguri de ulei
  • 5 boabe de piper roşu
  • un praf de sare
  • un sfert de linguriţă de piper alb

 Preparare:

Alegeţi bureţii de iarbă, gâze, îi spălaţi, îi tăiaţi în două-patru bucaţi şi îi puneţi într-o oală cu apă şi sare, la fiert. Când sunt fierţi, îi puneţi într-o strecurătoare să se scurgă de apă.

Spălaţi şi curăţaţi legumele pe care le alegeţi cu grijă, să nu fie aţoase, lemnoase ci, cât mai crude. Se toacă mărunt ceapa, apoi, se dă prin răzătoare rădăcina de pătrunjel şi morcovul.

Puneţi uleiul în oală, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă. Adăugaţi morcovul şi pătrunjelul ras, mai amestecaţi legumele o jumătate de minut la foc mic şi adăugaţi bureţii. Căliţi toate ingredientele, la foc mic, aproximativ un minut.

Adăugaţi doi litri de apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă 15 minute. Puneţi în oală smântâna şi apoi presăraţi piperul alb, lăsînd ciorba să fiarbă încă 3 minute.

Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul proaspăt pe care îl puneţi în oală împreună cu piperul roşu. Opriţi focul apoi puneţi ciorba în farfurii.

Poftiţi de gustaţi o mâncare cu gust proaspăt de mai care a binecuvântat micile pălărioare cu ploaia de aur a lunilor primăvăratice. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *