fbpx

Desert unic: dulceață din flori de salcâm

rețetă, cum se pregăteșteVrem să vă surprindem… dulce! 

 

06 Mai 2018

14:30

V-ați mai gândit că florile de salcâm sunt potrivite nu doar pentru mierea sănătoasă a albinelor ci și pentru o deosebită dulceață? Iată că le putem folosi și pentru a pregăti un desert special.

 Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 1,5  kg de flori de salcâm
  • 3 lămâi
  • 1.5 kg de zahăr
  • un litru de apă

Preparare:

Alegeţi floricelele de salcâm de pe rămurele, apoi le spălaţi cu grijă în baie de apă, de două – trei ori. Când sunt bine spălate, le puneţi într-o sită să se scurgă apa din ele.

Puneţi, la foc mediu, apa cu zahărul, amestecând continuu în cratiţă, până se topeşte zahărul. Când zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi în compoziţie până se leagă ca şi un sirop.

Când este gata siropul, adăugaţi florile de salcâm și fierbeţi compoziţia 20 – 30 de minute. Când dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. 

Dulceaţa de flori de salcâm, cu parfumul ei inconfundabil, vă va aminti de aroma mierii de albine. Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă, cum se pregătește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *