Despre perdele si stil personal

gingham-rosu-set-perdeleDecorarea locuinţei ne reprezintă în totalitate. Ne reliefează gusturile şi personalitatea.

 

25 Ianuarie 2014

09:05

Când vine vorba despre redecorarea spaţiului personal, sau pur şi simplu când apare dorinţa de a vedea ceva nou în casă, ne lovim de întrebarea: Ce să fac? Cel mai simplu şi rapid mod de a schimba aspectul casei este acela de a înlocui vechile perdele cu altele noi.

long one

 

Se ştie foarte bine faptul că perdelele au atât un rol decorativ, cât şi un rol funcţional. Dacă locuieşti într-o garsonieră, poţi să faci astfel încât pereţii să pară mai înalţi prin simpla montare a perdelelor din tavan. În ceea ce priveşte culoarea, stiliştii recomandă nuanțe deschise şi imprimeurile florale pentru a da senzaţia de spaţiu.

purple

 

Dacă pereţii casei tale sunt albi poţi opta pentru perdele colorate în nuanţe puternice, cum ar fi: roşu, negru,  albastru, portocaliu sau violet.

PourToi_02

 

Perdelele cu imprieuri florale sunt adorate de către femei pentru nota de căldură pe care o transmit. Dacă ai o astfel de perdea acasă, nu trebuie decât să îmbraci pernele de pe canapeaua din sufragerie cu acelaşi model cu cel al perdelei. Va arăta minunt, iar camera va avea un alt aspect.

floral curtain

Accesoriile sunt un must-have în orice domeniu. Fie că e vorba despre haine, despre automobile sau… perdele. Da! Şi perdelele au accesoriile lor. Draperiile sunt cele mai cunoscute şi cele mai folosite. Ele completează decorul unei încăperi şi determină culoarea de bază a interiorului respectiv, tocmai de aceea, culoarea draperiilor va fi mereu mai închisă decât cea a perdelelor.

perdea

Draperiile pot fi prevăzute cu şnururi sau ciucuri. Eu vă propun să le legaţi cu mărgele pe care nu le mai purtaţi. Vor da o notă de eleganţă aparte!

accesorii

De asemenea, poţi schimba radical look-ul camerei de zi prin înlocuirea prinzătoarelor din plastic pentru perdele sau a inelelelor metalice cu funde elegante. O idee foarte simplu de pus în aplicare şi ieftină.

2nd accc

Bine de ştiut!

Fereastra din sufragerie va fi îmbrăcată mereu cu o perdea a cărei lungime abia va atinge podeaua, iar cea din bucătărie va ajunge până la pervaz sau va trece puţin de acesta. În ceea ce priveşte dormitorul nu există reguli. O perdea extra-lungă este exact ceea ce are nevoie un romantic incurabil.

reguli perdele

Un vechi proverb armenesc spune „Propria-ţi casă este mai plăcută decât oricare alta.”  Vă îndemn să vă iubiţi casele şi să le aranjaţi după bunul plac! Alegeți să locuiți doar în ce iubiți și cu cine iubiți!

Celia Balaj