fbpx

Doza de spiritualitate. Despre fluxul iubirii și relațiile tale cu partenerul.

sursa foto: huffingtonpost.com

sursa foto: huffingtonpost.com

Spiritualitatea se referă la sufletul nostru, adică la tot ceea ce nu aparține de viața noastră materială.

 

03 August 2015

20:10

Nu trebuie să fii religios ca să fii spiritual. Într-adevăr religia, printre altele, înseamnă și spiritualitate, dar nu este o condiție!

Spiritualitatea ne ajută să depășim anumite situații, de exemplu, când ajungem într-un punct în viață, în care nu ne simțim confortabil cu noi înșine, când viața nu ne mai dă satisfacțiile dorite și când nu știm cum să mergem mai departe. Începem să ne punem tot felul de întrebări: ce?, cum?, de ce? Întrebări cărora le putem găsi răspunsuri dacă ne ascultăm inima și lăsăm deciziile noastre să fie ghidate de bunătate, dragoste, altruism, sinceritate.

În acest articol, și în următoarele, vom pune în lumină câteva aspecte ale vieții noastre, sub formă de „întrebări existențiale”, tocmai pentru a putea fi mai ușor conștientizate. Rezervă-ți zilnic câteva momente liniștite, când poți gândi limpede, pune-ți aceste întrebări și ai rabdare, răspunsurile vor veni. Ține minte: ascultă-ți inima! 🙂

Deșteptarea!

Prin deșteptare, înțelegem momentul în care îți dai seama, că, de fapt, nu ai „dormit” niciodată. Este ca și atunci când îți găsești ochelarii pe vârful nasului după o căutare îndelungată 🙂

Și ce anume te ajută? Petrecerea timpului în liniște, cu tine însuți, în dragoste și în cuvinte înțelepte. Ai vrea?

Fluxul iubirii!

Noi ne deschidem și ne închidem inimile precum un obiectiv foto când focalizează.

Indiferent de circumstanțele nefavorarile în care te afli, tot timpul poți să tinzi spre „deschiderea inimii”: poți îmbrățișa mai mult, poți dărui mai mult, poți să fii mai amabil. Tu cum ai putea să fii mai iubitor?

Acțiunile tale față de cei din jur!

Este foarte ușor să dăm vina pe destin pentru tot ce ni se întâmplă. Dar un om înțelept percepe greutatea și efectele acțiunilor sale.

Invățătură: dacă ai o problemă cu cineva, prima dată uită-te la persoana ta, tu ce ai făcut cu ea, sau ce ai omis să faci? Consideri că au fost situații în care nu te-ai comportat corect cu o persoană? Cum ai putea să remediezi?

Supărarea și resentimentele

Acest joc de jignire-furie-ură-resentimente-iertare-împăcare-eliberare ne consumă foarte mult timp, energie și iubire.

Întrebare: Cum te-ai simți, dacă persoana, pe care ești supărat, ar muri pe neașteptate și nu ai mai avea ocazia să îi spui că, de fapt, nici nu ești așa de supărat și ca o iubești? Porți pică cuiva? Ești absolut sigur că este adevărat acest gând?

Incertitudinea în relații.

Pentru păstrarea integrității unei relații este nevoie de eliminarea tuturor incertitudinilor. Nu este ușor, dar este fundamentul unei relații de succes.

Din partea amândurora este nevoie de foarte multă comunicare, curaj, înțelegere și sinceritate, dar aceasta este singura cale care merită să fie străbătută.

Fii interesat, întreabă și așteaptă-te de la partenerul tău să facă același lucru (pentru că acest lucru nu poate fi unilateral). Ce ar trebui să discuți și să clarifici cu partenerul tău?

Sperăm că v-au fost de folos aceste întrebări ajutătoare. Săptămâna viitoare urmează o nouă doză de spiritualitate! Până atunci vino și Tu și practică yoga cu noi! Pentru mai multe detalii apelați 0742. 921. 389.

 

 

Renata Coznici

Instructor autorizat de Yoga

renata coznici